2022 Karavan Kiralama Kaç Tl (güncel)

Blog - Karavan Fiyatları
2022 Karavan Kiralama Kaç Tl (güncel)
10143
14 Haziran 2022

Türkiye’de karavan kiralamanın en kolay ve güvenilir yolu KolayKaravan’ın karavan kiralama fiyatları araştırmasına göre, karavan kiralama fiyatları sezona ve karavan tipine göre değişkenlik göstermektedir.

Ülkemizde en çok tercih edilen Motokaravan’lar, araçsız çekme karavanlara göre 250-500 TL arasında daha yüksek fiyatlandırılmaktadır. Ortalama kiralık karavan fiyatları ise şu şekilde;

 

  • Haziran – Temmuz – Ağustos döneninde karavan kiralama fiyatı 1.200 TL,
  • Eylül – Ekim döneminde karavan kiralama fiyatı 1.100 TL,
  • Kasım – Aralık döneminde karavan kiralama fiyatı 900 TL,
  • İstanbul’da ortalama yaz ayları karavan kiralama fiyatı 1.300 TL,
  • Ankara’da ortalama yaz ayları karavan kiralama fiyatı 1.000 TL’dir.  

Tüm bunların yanında, karavan kiralama yaparken dikkat edilmesi gereken bir konu da, yolculuk süresindeki yakıt tüketimidir. Kiralık karavan ne kadar yakıt tüketir sorusu bu anlamda ilk akla gelen sorulardan birisidir. Motokaravanlar, büyük ticari araçlar olduğu için ve içindeki ekipmanların sağladığı ağırlıktan ötürü, 100 km’de 12 lt civarında yakıt tüketimi olmaktadır. Yolculuk ve bütçe planı yaparken bunu da dikkate almak gerekir.

Son olarak, kiralık karavanı tercih ederken, içindeki ekipmanları da kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Bazı karavanlarda mutfak ekipmanları verilmezken, bazı karavanlar tam donanım ile teslim edilmektedir. Bu detayları, KolayKaravan.com’da sorgulama ekranındaki filtrelerle kolaylıkla yapabilirsiniz.

Bir Yaşam Tarzı olarak Karavan

Kiralık karavan fiyatlarına ek olarak, internette çokca sorulan sorulardan bir tanesi  “Karavan ile nereye yolculuk yapabilirim?" dir.

Karavancılığın temelinde, planlı ve programlı olmak vardır. Çünkü karavanınız ile zaman geçirirken, limitli alanlarda, minimalist ve olması gerektiği kadar eşya ile zaman geçirirsiniz. Bu nedenle karavan yolculukları öncesinde iyi bir checklist hazırlamak her zaman önerilir.

Ancak yola çıktıktan sonra, duraklar sizin keyfinize kalmış olur. İsterseniz 2 saat yolculuktan sonra bir göl kenarına park ederek kahve keyfinizi sürebilir, isterseniz bir sonraki şehrin tarihi çarşılarına alışveriş yapmak için girebilirsiniz. Karavana bindikten sonra, plan artık sizin keyfiniz ve gönlünüzün çektiği rotadır.

Ancak yine de yönlendirmeye ihtiyaç duyarsanız, kolaykaravan müşteri başarı ekibi size gerekli bilgileri verebilecek durumdadır.  Bizlere whatsapp ve telefon hatlarımızdan dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

 Ailece Vakit Geçirmenin Yeni Yolu

Karavan sadece bir tatil alternatifi değil, bir yaşam tarzıdır. Özellikle, büyükşehirlerdeki betonlaşma, yeşil alanların yetersizliği ve ailece keyifli zaman geçirilebilecek seçeneklerin azlığı nedeniyle, karavan kiralamak ailece vakit geçirmenin yeni alternatifidir.

Bu bakış açısı sayesinde, bir otel odasına sıkılıp kalmak istemeyen, Ege’nin eşsiz koylarını, Antalya’daki sahilleri keşfetmek isteyenler için çok cazip bir tatil alternatifi olur. KolayKaravan olarak sizlerin aileleriniz ile iyi vakit geçirmenizi önemsiyor, platformumuz üzerindeki karavanların yolculukta ve yolculuk öncesinde alınması gereken önlemleri en üst seviyede sağlamaya çalışıyoruz.

Çekme Karavan mı Motokaravan mı?

Öncelikle size çok güzel bir haberimiz var. KolayKaravan’daki tüm karavanlar B sınıfı ehliyete uygundur. Yani B sınıfı ehliyetiniz ile, KolayKaravan’da dilediğiniz karavanı en kolay ve güvenilir şekilde kiralayabilirsiniz.

Çekme Karavan, bir araca Bağlı olarak yolculuk yapılan karavan türüdür. Genellikle 750 kg altındadır ve yaşam alanları, sürüş alanından ayrıdır. Bu karavanların en güzel özelliği, kamp yerinde bırakıp, kendi aracınız ile dilediğiniz yere yolculuk yapabilirsiniz.

Motokaravanlar ise, genellikle 15-17m3 hacimleri olan, otomatik vites ya da düz vites ticari araçlardan dönüştürülmüş karavanlardır. Ülkemizdeki kiralık karavanların önemli bir kısmı bu türdendir ve KolayKaravan’da bulunan araçların tamamı B sınıfı ehliyet ile kullanılabilir.

Motokaravanlarda, yaşam alanları ve sürüş alanı birbirine entegredir, yani eviniz tam olarak sırtınızda yolculuk yaparsınız. Motokaravanlarda şehir içlerinde kullanım, çekme karavanlara göre oldukça kolaydır ancak kamp alanına yerleştikten sonra hareket etmeniz zor olur. Bu nedenle motokaravanınızı nereye park ettiğinize çok dikkat etmenizi öneririz.

İster motokaravan, ister çekme karavan olsun, karavan kiralamanın en kolay ve güvenilir adresi KolayKaravan’dır. Kolaykaravan sunduğu CamperTrust program ile, siz değerli misafirlerin en iyi deneyime ulaşması için gereken alt yapı desteğini sağlarken, sizleri yolculuğunuz boyunca da desteklemeye devam eder.