Karavanlarda Kullanılabilecek Klima Alternatifleri

Blog - Genel
Karavanlarda Kullanılabilecek Klima Alternatifleri
6357
20 Aralık 2021

Karavanlarda Kullanılabilecek Klima Alternatifleri

Karavanlarda yaz aylarında seyahat etmek harikadır. Çünkü açık havanın keyfini çıkarmanızı sağlar ve kötü hava koşullarından korur. Ancak, aracınızda dahili klima yoksa bazen yüksek yaz sıcaklıklarına dayanmak zor olabilir. Özellikle uzman değilseniz, çeşitli soğutma modlarında kendinizi yönlendirmek zordur.

Her şeyden önce, nereye gideceğinizi ve geceyi nerede geçireceğinizi, yılın en çok hangi saatinde seyahat edeceğinizi , aracınızın boyutunu , içinde kaç kişinin seyahat edeceğini mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Tercih edeceğiniz klima modeli sabit mi yoksa portatif mi olacak ne tür bir teknolojiyi tercih edersiniz ve tabii ki bütçe gibi konular dikkat edilmesi gereken diğer konular arasındadır. İyi bir klimanın hafif olması, hızlı ve sessiz soğuması, az yer kaplaması ve mümkün olduğunca az enerji tüketmesi gerekmektedir. Bu kapsamda her tür karavan kliması için dikkate alınması gereken bazı gereksinimler de vardır. Şimdi gelin karavanlarda tercih edilebilecek klima modellerini hep birlikte inceleyelim.

USB veya Çakmaklı Klasik Fan

12v motor fanı bir USB soketine veya çakmak araç çakmağı için bir kablo ile bağlanarak temiz hava üretir beri, kuşkusuz yüklemek için en ucuz ve en kolay çözümdür.  Bu tip fanların boyutları küçüktür. Bu da karavanlar için önemli bir avantaj olabilir. Ancak soğutma kapasitesi sınırlıdır.

Karavan İçin 12v Evaporatif Fan

Klasik fanlardan daha sıcakla mücadele için daha etkili bir çözüm arıyorsanız, muhtemelen su depolu 12v fanlar ilginizi çekmiştir. Bu modeller evaporatif fanlar veya hava soğutucuları olarak bilinir ve bir tür portatif klimadır. İşlem oldukça basittir , tanka su veya buz verilir ve bu, onu çevreye yayarak daha fazla tazelik hissi yaratır. Bu 12v karavan klimasının dezavantajı, her zaman su seviyesine dikkat etmeniz gerektiğidir.

Bu portatif fan-nemlendirici, USB veya aracın çakmak aracılığıyla 12v'ye takılır. Ayrıca küçük boyutu, karavanlara ve karavanlara mükemmel uyum sağlar. Bazı modellerde nem alma fonksiyonu da bulunurken bazı tip fanların çift ​​versiyonu bulunur ve tankta buz veya su yoksa basit fanlar olarak kullanılabilirler.

Karavanlar İçin Taşınabilir Klima

Uzun yolculuklar ve yüksek sıcaklıklar yapmayı planlıyorsanız, karavanlar için portatif bir split klima tercih etmenizi öneririz . Uygun bir klimadır, ancak fiyatı tavan olanlardan daha düşüktür ve daha az kurulum gerektirir ve daha sağduyuludur.

Bu karavan klima modellerinde bir iç ünite ve bir dış ünite bulunur. Dış üniteyi aracınızda bir pencerenin altına kolayca monte edebilir ve yolculuğunuz boyunca serin ve kuru hava sağlayabilirsiniz. Dış üniteli karavanlar için klima seçerseniz yerden tasarruf edersiniz ve çözüm daha sessiz olur. Bu çözümün iyi yanı, pencereleri delmeniz gerekmeyecek olmasıdır. 

Monoblok tip portatif bir karavan kliması seçerseniz aracınızda delik açmanız da gerekmeyecektir. Ancak boyutuna dikkat etmelisiniz. Çünkü ihtiyacınız olmadığında saklayacak bir yer düşünmek zorunda kalacaksınız. Ancak, şarj edilmeleri gerektiğini unutmayın, bu nedenle her zaman elektrik noktaları olan dinlenme alanlarında durmalısınız. Tabii ki, uygun güç ünitesini seçmeniz gerekecek ve bunun için gerekli frigorileri tahmin etmeniz gerekecek; bu büyük ölçüde aracın boyutuna bağlı olacaktır.

Siz de karavan tatili yapmak istiyor ve bunun için bir karavan kiralamak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Bizimle iletişime geçerek karavan tatili konusunda eşsiz bir deneyim elde edebilirsiniz.