Herkesin Bilmesi Gereken Karavan Terimleri

Blog - Karavan Çeşitleri
Herkesin Bilmesi Gereken Karavan Terimleri
4840
27 Ekim 2021

Herkesin Bilmesi Gereken Karavan Terimleri

Karavan satın almak ya da kiralamak istediğinizde dikkate alacağınız birbirinden önemli detaylar vardır. Bu nedenle de karavanı tüm yönleriyle bilerek terimleri de değerlendirmek gerektiğini unutmamalısınız. Şimdi karavanla alakalı terimler ve detaylara daha yakından bir göz atalım!

Motokaravan Nedir?

Karavan türleri arasında kabul edilen motokaravan, kendi yürür bir karavan çeşididir. Herhangi bir araca ihtiyaç duymadan kendi motoruna sahip olması sayesinde ilerlemektedir. Üstelik bu karavan türünü diğerlerinden ayıran sürüş sonrasında araçtan inmeden doğrudan arka tarafa geçebilme imkanıdır.

Campervan Nedir?

Campervan, son dönemin en ilgi çekici karavan türlerinden bir tanesi olarak kabul edilmektedir. Minibüs ve panelvan gibi araçların iç dekorasyonu değiştirilerek karavana dönüştürüldüğünde ortaya campervan çıkar. Bu noktada da daha kaliteli bir kullanım söz konusu olur.

Çekme Karavan Nedir?

Çekme karavan, kendi motoru olmayan ve aracın arkasına bağlanarak çekilen karavan türü olarak kabul edilmektedir. Karavanın arzu edilen yerde bırakılarak araçla yola devam edilmesi de mümkündür. Bu özelliği sayesinde çekme karavan çok yönlülüğü sağlar.

Alkoven Nedir?

Motokaravanlarda sürücünün bulunduğu kısmın üst tarafında yer alan kabine verilen isimdir. Alkoven kısmında 1-2 kişilik konaklamaya olanak sağlayan yatak vardır. Karavanlarda alkoven bulunması durumunda bu karavanlara alkovenli karavan adı verilmektedir.

Atelaj Nedir?

Araba ile çekme römork bağlantısı yapıldığında ortaya çıkan araç tipine ateaj denir. Yani atelaj çekme karavan ve aracın bütünleşik halidir.

Webasto Nedir?

Karavan, ev benzeri bir alan olsa da ısınma konusunda evlere nazaran daha ciddi bir ihtiyacın olduğu alanlardır. Webasto, bu ihtiyacı karşılamak adına kullanılan ekipmanlardan bir tanesidir. Üflemeli bir ısıtıcı olarak da kabul edilen webasto sayesinde ortamın ısınması sağlanır.

Yaşam Aküsü Nedir?

Karavan seyir halindeyken motoru besleyen akünün yanı sıra motor çalışmıyorken kullanılan bir akü vardır. Yemek pişirmek ya da diğer elektronik aletleri çalıştırmak için kullanılan yaşam aküsü, yaşamsal ihtiyaçları karşılamak adına tercih edilmektedir. Karavanın en önemli parçalarından bir tanesi olan yaşam aküsü günlük ihtiyaçları karşılamak adına kullanılmaktadır.

Karavan Terimlerini Bilmek Ne İşinize Yarar?

Karavan terimleri ve karavanı tanımak aslında karşı karşıya kalacağınız problemleri gidermek adına oldukça özeldir. Örneğin bir sonbahar kampı yaparken havanın aniden soğuması üzerine webasto kullanmanız gerekir. Ancak webastonun ne olduğu ve nasıl devreye alınacağını bilmemeniz konforunuzu ciddi anlamda düşürecektir.

Yukarıdaki duruma benzer şekilde yaşam aküsünün varlığından bihaber olmanız karavan deneyiminizi ciddi manada iyileştirecektir. Bu nedenle de kaliteli bir deneyime kapı aralamak adına terimleri değerlendirmeye başlamalısınız. Böylelikle başarıyı ön planda tutmak sizin adınıza çok daha avantajlı bir noktaya ulaşacaktır.

Karavan Terimlerini Bilmeyen Biri için Karavan Tatili Mümkün mü?

Karavanla seyahate çıkmak ve unutulmaz bir tatil deneyimi yaşamak istiyorsanız yapmanız gereken sadece karavan terimlerini bilmek değildir. Terimleri bilmenin karşılaşabileceğiniz zorlukların üstesinden gelmenizde sizlere yardımcı olacağını unutmamalısınız. Bu kapsamda terimi bilmiyorsunuz diye karavanla tatil yapamazsınız diye bir şey yok.

Karavanı ne kadar iyi tanırsanız deneyiminizin o denli kaliteli olacağını bilmelisiniz. Bu nedenle de elinizden geldiğinde terimleri öğrenmeye çalışın. Sonuç sadece sizin için değil sevdikleriniz için de oldukça ilgi çekici olacak. Çünkü sevdikleriniz için karavan deneyimini kusursuzlaştırmak sizin adınıza hayli özel bir deneyime dönüşecektir.

Kolay Karavan olarak sizlere kaliteli bir karavan terimleri sözlüğü sunuyoruz. Siz de karavanla alakalı bu terimi mutlaka bilmelisiniz diyorsanız bizimle iletişime geçerek terimleri bize bildirmelisiniz.