İlk Karavan Tatiline Nasıl Hazırlanmalısınız?

Blog - Genel
İlk Karavan Tatiline Nasıl Hazırlanmalısınız?
2242
02 Eylül 2021

Karavan tatili konusunda mükemmel bir deneyim yaşamak istiyor ve kusursuz bir tatilin kapılarını aralamak mı istiyorsunuz? Cevabınız evet ise doğru adrestesiniz. İlk karavan tatiline çıkmadan önce bilinmesi gereken tüm detayları sizler için derledik. Şimdi gelin karavan tatili ile ilgili merak edilen tüm detayları hep birlikte inceleyelim.

Karavan Seçimi

Henüz bir karavan almamış ya da kiralamamış olabilirsiniz. Bu yüzden ilk tavsiyemiz istediğiniz karavan türünü düşünmeniz yönündedir. İki kişilik bir aileyseniz veya maceralarınızda size katılacak arkadaşlarınız ve aileniz olabilecek yalnız bir gezginseniz iki ranzalı karavan mükemmel boyuttadır.

Çeşitli kiralık karavan türlerinde çift kişilik yatak haline getirilebilen veya iki tek kişilik yatak olarak kullanılabilen çekyat bulunur. Uyku alanı veya yemek alanı gibi ek alanlar oluşturmak için bir tente de eklenebilmektedir. Böylece bu karavanlar küçük bir aile için de mükemmeldir. Daha büyük bir aileniz varsa veya karavanı arkadaşlarınızla paylaşmak istiyorsanız daha büyük kapasiteli bir karavan veya karavan tercih edin. 

İhtiyaç Listenize Göz Gezdirin

İlk seyahatinize çıkmadan önce ihtiyacınız olan şeylerin bir kontrol listesini yapın. Bu,  seyahatinizi planlamanıza yardımcı olacak harika bir kontrol listesi sizler için hazırladık. Web sitemizden inceleyebilirsiniz. Temel ihtiyaçlar arasında gaz şişesi, regülatör, büyük atık kabı, tuvalet kimyasalları, ilk yardım çantası, su kabı, yangın battaniyesi veya söndürücü, karavan pili, yedek lastik ve pompa bulunur. Çekme aynaları da görünürlüğe yardımcı olmak için gereklidir.

Eğer vaktiniz varsa, alışmak için bir sürüşe çıkın. Bunu seyahatinizden önce yapmak en iyisidir. Daha sonra ilk doğru yolculuğunuzdan önce karavanın nasıl hareket ettiğini hissedebilir ve boyutlarına alışabilirsiniz. Bir karavandaki en zor manevra olduğu için geri vites alıştırması yapın.

 Güvenlik Kontrollerini Unutmayın

İlk seyahatinize çıkmadan önce gerekli güvenlik ekipmanlarına sahip olduğunuzdan ve güvenlik kontrollerini yaptığınızdan emin olun. Çekme yardımının doğru takıldığını ve aracınızın lastiklerinin doğru basınçta olduğunu kontrol edin. Bir yangın battaniyesi veya söndürücünüz olduğundan ve bunları nasıl kullanacağınızı bildiğinizden emin olun. Karavandaki her şeyin güvenli olduğundan ve seyahat ederken hareket etmeyeceğinden emin olun.

Yolculuğunuzu Planlayın

Nereye gideceğinizi önceden planlayın. Böylece yolculuğunuzun rotasını, yol boyunca nerede duracağınızı ve oraya varmanın ne kadar süreceğini bilirsiniz. Sakin olmayı unutmayın ve bu büyük araçlar ile çok hızlı gitmeyin. Yol koşullarını ve karavanın arabadan çok daha ağır ve daha geniş olduğu gerçeğini göz önünde bulundurun.

 Karavanlar için geçerli olan hız limitlerine göz atın. Otoyolda yavaş şeridi kullanmayı tercih edin. Otoyolda üç şerit varsa, sollamak için dış şeritte de gitmenize izin verilmez. Çift anayolda, karavanlar için hız sınırı da 60 MPH ve tek anayolda 50 MPH'dir. Arkanızda bir kuyruk oluştuğunu görürseniz, güvenli bir şekilde kenara çekin ve trafiğin geçmesine izin verin. Ardından yolculuğunuza devam edin. Daha düşük bir hız sınırı olduğundan ve karavan bir arabadan daha büyük olduğundan sollamayı zorlaştırır. Bazı sürücüler arkanızda kaldıklarında rahatsız olabilirler, bu nedenle kazalardan kaçınmak için her zaman diğerlerinin farkında olun.

Karavan Tatili Konusunda Deneyimli Kişiler ile Görüşebilirsiniz

Karavan tatili konusunda deneyim edinmiş kişilerin deneyimleri ile ilgili görüşebilirsiniz. Bu sayede tatilden önce ve tatil sırasında nelere dikkat etmeniz gerektiği ile ilgili bilgi edinebilirsiniz. Farklı kişilerin deneyimi size de deneyim kazandıracaktır.

 

Kolay Karavan Ekibiyle iletişime geçebilir, sorularınızı bizlerle paylaşabilirsiniz : Kolay Karavan İletişim