İstanbul İçin Karavan Kiralama Rotanız

Blog - Karavan Durakları
İstanbul İçin Karavan Kiralama Rotanız
1848
28 Haziran 2022

İstanbul için 5 günlük karavan kiralama rotanız; 

Kısa tatillerinizi karavan yolculuğu ile taçlandırmaya ve hayatınıza yeni bir renk katmaya ne dersiniz? Hayallerinizi gerçekleştirecek, yaşamayı beklediğiniz deneyimleri yakalama fırsatı bulacaksınız. Doğa hayatını yakından tanık olmak, denizin sesiyle birlikte huzurlu sabahlara uyanmak karavan yolculuğunuz ile mümkün olacak. KolayKaravan ailesi olarak sizlere seyahat rotanızda da yardımcı olmaktan çok mutlu oluyoruz. Sizlerin doğaya ulaşan en kısa yolunuz olmak amacıyla, en güncel içerikleri sizler için derliyoruz.

 İstanbul’dan başlayan kiralık karavan ile tatil rotanız (5 günlük) : İstanbul- Balıkesir- İzmir- Bursa

İstanbul’un kasvetli şehir yaşantısından bunalmadınız mı? Karavan kiralamak için yüzlerce sebepten birisi de işte bu!  

Doğanın güzelliklerini görmek, yeni yerler keşfetmek ve karavan yaşamı deneyimlemek size iyi gelecek. Türkiye’de iki farklı denize kıyısı olan Balıkesir’e gitmeye ne dersiniz?

Balıkesir ili sizlere Ege kıyılarında masmavi deniz manzarasıyla uyanma ve Marmara denizine karşı esen rüzgarla dinlenme fırsatı sunuyor. Sevilen doğa gezilerine ev sahipliği yapan Erdek Körfezi’nden feribotla Marmara Denizi’ndeki turistik adalar olan Marmara Adası ve Avşa Adası’nı ziyaret etmelisiniz. Marmara Denizi’ne kıyısı olan Bandırma ilçesine de uğramalısınız. Bandırma’da bulunan yaklaşık olarak 266 çeşit kuşun gözlemlenebildiği bir yer olan Manyas Gölü Kuş Cenneti’nde düzenlenen doğa yürüyüşlerine ve kuş gözlem turlarına mutlaka katılın. Bandırma Arkeoloji Müzesi ücretsiz olarak ziyaret edebileceğiniz yerler arasındadır.

Ege kıyılarında bulunan Edremit; doğal güzellikleri ile adeta sizi kendine hayran bırakacak. Şifalı kaplıcaları, Kaz Dağlarının yemyeşil manzaraları, etkileyici şelaleleri ve huzur veren denizi ile mavinin her tonunu görebileceğiniz bir ortam sağlar size Edremit. Türkiye’nin en güzel tatil beldelerinden olan Ayvalık’ta konaklamak ruhunuza iyi gelecek. Ayvalık sizlere sahilleri, çam ormanları ve tarihi mekanları eşsiz bir deneyim sunacak. Sessiz ve huzurlu bir tatil geçirmek istiyorsanız Cunda adasında bulunan Ada Camping’te konaklayabilirsiniz. Ada Camping özel kumsal plajıyla Ayvalık Adaları Tabiat parkının ve yeşilliklerin içinde doğayla ve denizle bütünleşmiş havasıyla huzurlu bir tatil geçirmenizi sağlayacaktır. 

Ege kıyılarının incisi olan İzmir’in atmosferini keşfetmek sizler için de inanılmaz bir deneyim olacak. Altın renkli plajları ile huzurun adresi olan İzmir; Seferihisar, Foça, Karaburun, Dikili, Çeşme ve Alaçatı kıyı beldeleri ile deniz, kum ve güneş doğa severlerin ilgisini çekiyor. Çandarlı ve İzmir Körfezi arasındaki bir yarımada üzerinde yer alan Foça; doğasıyla ve huzur veren havasıyla sizlere adeta cennetteymiş hissiyatı yaratacaktır. Mavi yeşil coğrafyasıyla sizlere doğanın tüm güzelliklerini hissettirebilecek bir şehir; İzmir. Dağ yamaçlarında çam ormanının kokusuyla sarmalanmış tarihi evleriyle Türkiye’nin en güzel köylerinden biri olan Şirince Köyü’nü gezmelisiniz. Osmanlı evlerini görmenizi ve Şirince şaraplarını tadına bakmanızı tavsiye ederiz. Medeniyetlerin beşiği olarak bilinen Efes Antik Kenti; UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren Çukuriçi Höyük, Ayasuluk Tepesi, Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Evi bölümlerden oluşmaktadır. Dünyanın bilinen ilk yerleşim yerlerinden biri olan Efes Antik Kenti’ne giderken ziyaret saatlerine bakmayı ihmal etmeyin

Zengin kültürü ile bütünleşmiş İzmir sembollerini görmeden İzmir’e veda etmeyin. 15 Mayıs 1919 yılında İzmir'in işgali sırasında öldürülen Hasan Tahsin anısına 1974 yılında Konak Meydanı'nda inşa edilen İlk Kurşun Anıtı, en ünlü simgesel yapısı olan İzmir Saat Kulesi, İzmir’in büyüleyici manzaralarınızı sunan İzmir Tarihi Asansör ve tarihimizin önemini hatırlatan bizlere vatan sevgisinin hissiyatını tattıracak olan Atatürk Evi Müzesi gitmeniz gereken yerler arasındadır. Hayvanat bahçesi, çiçek bahçeleri ve yapay göletleri ile doğa severlere hitap eden İzmir Doğal Yaşam Parkı sizler için diğer bir uğrak noktanız olabilir. Karavan seyahatinizi dans eden masmavi denizi ile Kordon Sahili’nde akşam yürüyüşü ile taçlandırabilirsiniz.  İzmir’de konaklamak için çok fazla seçenek bulunmaktadır. İzmir'de deniz kenarında mı yoksa ormanın içinde mi kalmak istiyorsunuz siz karar vermelisiniz. İstediğiniz konaklama türüne göre rehberlik edebiliriz.

En İyi İzmir Karavan Kamp Alanları:

  • Hipo Camp
  • Delikli Koy
  • Kalemlik Orman Kampı
  • Caravan Camping
  • Teos Orman Kampı
  • Pamucak Motoclub
  • Acar Camping
  • Demircili Koyu Kamp Alanı
  • Mona Glamping 
  • Dereli Camping
  • Karagöl Orman Kampı

 

Karavan seyahatinize tarihi mekanlarıyla sizi geçmişe yolculuğa çıkaracak şehir; Bursa’ya gitmeye ne dersiniz? Osmanlı’nın kuruluş döneminden itibaren tarihin izlerini taşıyan şehir sizlere farklı bir atmosferi solumanızı sağlayacak. Köklü geçmişi ile tarih ve kültür kentini gezmeye Uluabat Gölü çevresinden başlayabilirsiniz. Zengin kuş çeşitliliğine sahip olan bu göl aynı zamanda ringa, tatlı su kefali, yayın ve kerevit balıklarına da ev sahipliği yapmaktadır. Göl kıyısında doğa yürüyüşlerine çıkabilir ya da küçük sandallarla çıkılan balık avı turlarına katılabilirsiniz. Gölyazı adı verilen kartpostallık manzaralar sunan yerleşim yeri Uluabat Gölü’nün kıyısında bulunmaktadır. Osmanlı tarihinden izler taşıyan Gölyazı’ya mutlaka gidin ve eşsiz güzelliklerle dolu bu şehri yeniden keşfedin. Güney Marmara Bölgesi’nin en uzun mağarası olan Ayvaini Mağarası Uluabat Gölü’nün güney bölümünde yer almaktadır. Mağaraların oluşumuna ilginiz varsa ve yarasalar, yengeçler, çiyan ve kurbağa gibi hayvanların mağara yaşamını yakından gözlemlemek istiyorsanız Ayvaini Mağarası sizlerin ziyaret noktası olacağına eminiz.

Bursa ilimizin turizm alanında en gelişmiş ilçesi olarak bilenen Mudanya; tarihi zenginlikleri ve doğa güzellikleri ile ünlüdür. Osmanlı döneminde bölgede Rum azınlıklar sıklıkla yaşadığından birçok kilise ve manastır kalıntısı göreceksiniz. Mudanya’da bulunan kiliselere, Kemerli Kilise (Panagia Pantobasilissa Kilisesi), Mudanya Dereköy Kilisesi, Trilye Dündar Evi (Hagios Ioannes Rum Kilisesi) ve Mudanya Hagios Apostoloi Kilisesi, manastırlara ise, Aya Yani Manastırı ve Medikion Manastırı (Agios Sergios Manastırı) örnek olarak verebiliriz. Ayrıca 1922 yılında İtilaf Devletleri ve TBMM arasında yapılan Mudanya Mütarekesi’nin imzalandığı bina günümüzde Mudanya Mütareke Evi Müzesi olarak ziyarete açıktır. Tarihi ve mimari mekanları gezmeyi seviyorsanız Tahir Paşa Konağı, Girit Mahallesi Evleri, Mudanya Zeytinbağı Taş Mektep ve Myrleia Antik Kenti gitmenizi tavsiye ettiğimiz yerler arasındadır. Tarihi zenginliklerin yanı sıra altın renkli ince kumlu plajları ile denizin tadını çıkarabileceksiniz. Esence Plajı (Eşkel Plajı), Altınkum Plajı, Kurşunlu Plajı ve Kumsaz Plajı Bursa’nın Marmara Denizi kıyısındaki sakin huzurlu plajlar arasındadır. Bu plajlarda dinlenmek size iyi gelecek. Daha macera dolu bir tatil isterseniz Bursa Extrempark çeşitli oyunları ve organizasyonları ile sizleri cezbedecektir. Farklı bir deneyim elde etmek istiyorsanız Bursa Extrempark sizler için doğru adres olacaktır. Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bulunan Nilüfer Karavan Park doğa severlerin karşısına güzel bir alternatif olarak çıkıyor. Nilüfer Karavan Kamp alanında huzurlu bir aile ortamında konaklayabileceksiniz. (https://www.instagram.com/niluferkaravanpark/)

Doğal güzellikleri ve tarihi mekanları gezerek geçirdiğiniz keyifli tatilinize Yalova iline uğrayarak İstanbul’da sonlandırabilirsiniz. Kolay Karavan ailesi olarak keyifli bir tatil rotanız olacağına ve tatil sürecinizde sizlere destek olacağımızdan emin olabilirsiniz. Yapmanız gereken sadece bir karavan kiralamak ve seyahate çıkmak. 

İşte tüm bu planların kağıt üzerinde kalmaması için yapmanız gereken, www.kolaykaravan.com ‘a girmek , size ve ailenize en uygun karavanı kiralamak. Sonrasında yola koyulmak ve bu eşsiz güzelliklerin tadını sevdikleriniz ile çıkartmak. KolayKaravan ile siz de hemen toprağa basın, büyükşehirlerin stresinden kurtulun.