İstanbul Karavan Festivali

Blog - Karavan Durakları
İstanbul Karavan Festivali
1291
16 Mayıs 2022

KolayKaravan takımı olarak bu haftasonu güzel havanın ve festivalin tadını çıkartmak için Kilyos'da, Doğada Yaşam Okulu'nun organize ettiği, "İstanbul Karavan Festivali"'ne katıldık. Türkiye'de çok farklı birçok organizasyona gitmiş bir takım olarak, buradaki gözlemlerimizi ve karavan kiralamacılığına dair öngörülerimizi burada sizlerle paylaşmak istiyoruz. 

Öncelikle, İstanbul'un böyle bir festivale çok ihtiyacı var...  

Sadece bu festival değil, belediyelerin desteği ile, İstanbul ve çevresindeki şehirlerin yeşile en yakın bölgelerinde bu tip çalışmaların yapılmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Ülkemizde karavancılık ve karavan kiralamacılığı halen sektör olarak Avrupa'nın çok gerisinde. Aslında bir çok anlamda bu deneyime çok uygun bir ülke olmamıza rağmen, farkındalık olarak gidecek daha çok yolumuz var. 

İstanbul'da haftasonu için yapılacak en güzel aktivitelerden birisidir doğada olmak. 

Yoğun iş temposu, trafik ve doğadan uzaklaşan hayatlarımız ile, İstanbul'da yaşanlar olarak, en çok böylesi alanları keşfetmeye, karavan ile bu deneyimi yaşamaya ihtiyacımız var. Bu nedenle neredeyse tüm ekip olarak dolaştığımız festivale ve karavancılığa dair gözlemlerimizi sizlerle paylaşmak isteriz. 

Kilyos Doğada Yaşam Okulu Karavan'lar için Mükemmel Adres 

Öncelikle ilk kez ziyaret ettiğimiz Doğada Yaşam Okulu, Kilyos'u lokasyon olarak çok beğendik. İstanbul'a yakın ve Karadeniz'e sahili olan bu güzel yerleşkede, bir karavan kamp alanının kurulduğunu görmek çok mutluluk verici oldu. Alt yapı olarak gerekli çalışmaların devam ettiği alanda, güzel bir karavan kamp parkı oluşturulmaya başlanmış. 

Yaklaşık 400 dönüm alan üzerine kurulmuş alanda, festival alanı ve karavan kamp alanı birbirinden ayrı bölgelerde organize edilmişti. Festival alanında, atıştırmalık yiyecek ve içecekler de bulunuyordu. Festival alanında karavancılık ve karavan kiralamaya dair hizmetlerin ve ürünlerin sergileniyordu ve insanlar aileleriyle keyifli vakit geçirmek için de alanı kullandılar. 

Zemini düz ve yeşillik olduğu için, insanlar rahatlıkla dış alanlara yerleşebiliyorlar ve güzel havanın tadını çıkartabiliyorlardı. 

İstanbul'da kiralık karavan ile nereye gidilir diye soran misafirlerimize, artık bu alanı da tavsiye edebileceğiz. KolayKaravan'ın kuruluş felsefesi olan, insanları tabiata yakınlaştırmak amacıyla, Kilyos ve Doğada Yaşam Okulu kesinlikle doğru adresler arasında görünüyor. 

Kilyos'da ofis karavan mümkün mü? 

BTM ve İtü'deki toplantılar dışında, İstanbul'daki toplantılarımız için artık Kilyos'a gelmek bizim için daha uygun görünüyor. Yaz sezonu için burada KolayKaravan takımı olarak yerimizi bolca alacağız. Uzun süredir hayalimizde takım olarak karavanı ofis olarak kullanmak vardı, sanırım artık harekere geçecebiliriz.  

KolayKaravan ile festivallerde misafirlerimizi görmek ise ayrı bir mutluluk. İnsanların bu tip aktivitelere gitmeleri, ailece dogada zaman geçirmeleri için katkı sağlıyor olmaktan çok mutluyuz. Değerli misafirlerimizin bundan sonra da doğada olmaları için gereken tüm desteği sağlayamaya hazırız. Karavan kiralama, KolayKaravan ile artık çok daha hızlı gelişiyor ve her geçen gün daha fazla misafirimiz bizimle birlikte doğaya kavuşuyor. 

Ek olarak, paylaşmak istediğimiz bir diğer konu ise, TinyHouse konusunda artık insanların adım atmaya başladığı görülüyor. Bu alanda TinyHouse alanları da kurulmuş ve şimdiden bazı misafirler yerlerini almışlar bile.

Doğada Yaşam Okulu için bu linkten ulaşabilirsiniz. https://www.dogadayasam.com.tr/

Karavan Kiralamanın En Kolay ve Güvenilir Yolu, KolayKaravan olarak sizlerle gözlemlerimizi paylaşmaya ve sizleri doğa ile en kolay şekilde buluşturmaya devam edeceğiz.