İzmir'den 4 Günlük Karavan Rotası

Blog - Karavan Durakları
İzmir'den 4 Günlük Karavan Rotası
2195
28 Haziran 2022

İzmir’den Karavan Rotası

Kolay Karavan olarak sizler için İzmir’den çıkışlı en güzel karavan rotasını hazırladık. Yapmanız gereken sadece kendinize 4-5 gün ayırıp, bu eşsiz deneyimi yaşamak! 

Karavan kiralamayı, doğaya ulaşan en kısa yol olarak görüyor, en kolay, en hızlı ve en güvenilir karavan kiralama deneyimini sunmak için çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz.

Türkiye’deki karavan kamp alanları ile sizler için görüşmeler ve ziyaretler yapıyor, en doğru adresleri deneyimleyerek karavan kiralama yapan misafirlerimize hazırlıyoruz. Yakın dönemde bu alandaki çalışmalarımızın topluca sunulduğu alt yapılara da geçiş sağlayacağız.

Sizlerden en çok gelen sorulardan birisi olan “İzmir’den karavan kiralayarak nerelere gidilir?” sorusuna cevap bulmak için, Müşteri Başarı Uzmanlarımız'dan Eda, sizler için bu güzel yazıyı derledi.

Keyifli okumalar dileriz.

İzmir’den Başlayan Akdeniz Rotanız; İzmir- Aydın- Muğla- Antalya- Denizli

İzmir ilinden yola çıkarak Akdeniz turu yapmak sizlere iyi gelecek, özgürlüğü keşfedeceksiniz. İlk adresiniz Aydın’da bulunan tarihi yerleri ziyaret etmek olmalıdır. Tarihi antik kentlere veya kalelere gidebilir tarihin derin sularında gezinebilirsiniz. Aydın’a gitmişken mutlaka deniz koylarına uğrayın ve Kuşadası’nın yaz havasını soluyun. Geceyi Muğla’da geçirmeniz sizin için oldukça farklı olacaktır. Konaklamak için çam ağaçları arasında muhteşem deniz manzarasının keyfini çıkarmak istiyorsanız Datça Aktur Camping karavan kamp alanını tercih etmelisiniz. Masmavi koyları gözlerinizi kamaştıracak Hisarönü Körfezi'ne karşı kamp yapmak ve çam ormanıyla doğanın serüvenlerini deneyimlemek isterseniz Hisarönü Köyü Bozburun yolu üzerinde bulunan Evcan Camping konaklayacağınız yer olmalıdır. 

Muğla’nın tarihi zenginlikler açısından en zengin ilçesi olan Milas’a gitmelisiniz. Helenistik dönem mimarileri ile dikkat çeken Herakleia Antik Kenti, etkileyici Zeus Tapınağı ile ünlü Euromos Antik Kenti, tarihi Erken Tunç Çağı’na kadar uzanan Labranda Antik Kenti gibi Milas’ta bulunan tarihi yerler keşfedilecek pek çok hazineye sahiptir. Doğa severlere unutulmaz bir deneyim sunan Uyku Vadisi, Saklıkent Kanyonu, Kelebekler Vadisi ve Saklı Göl doğanın içinde yorgunluğunuzu atabileceğiniz rahat bir nefes alabileceğiniz çok sevilen gezi alanlarındandır. Masmavi denizinin tadını çıkarabileceğiniz Ölüdeniz, Cennet Koyu ve Bodrum’un keşfedilmeyi bekleyen gizli koyları mutlaka uğramanızı önerdiğimiz yerler arasındadır.

 Akdeniz turuna başlamışken ilk aklımıza gelen tatil şehrimize uğramadan olmaz. İnsana huzur veren denizi, doğa harikası olan şelaleleri ve eşsiz sahilleri ile sizleri karşılayacağından emin olabilirsiniz. Türkiye’nin en özel yerlerinden biri olan Düden Şelalesi etrafında özel mağara yapıları bulunmaktadır. Dev oyuklar bulunan bu şelalenin etrafında aynı zamanda da özel oturma alanları yer almaktadır. Düden Şelalesi’ne gitmeyi ihmal etmeyin. Antalya’da düzenlenen doğa gezileri ve rafting turlarının en popüler adreslerinden olan Manavgat Şelalesi Antalya Merkezinde bir saatte ulaşabileceğin bir tabiatı cenneti. Köprülü Kanyon, Tazı Kanyonu, Sapadere Kanyonu ve Göynük Kanyonu doğa güzellikleri ile ünlü Antalya’nın başka bir tabiat harikalarıdır. Antalya’nın sahillerini, antik kentlerini ve doğa harikalarını izlemek için Olympos Teleferik sizler için Akdeniz’in muhteşem kuş bakışı manzaralarını sunacaktır. Akdeniz’in doğa havası ile huzurlu bir gece geçirmeniz için Kaş Camping zeytin ağaçlarının gölgesinde, denize sıfır, hayallerinizin ötesinde bir doğa deneyimi yaşamanız sağlar. (https://www.instagram.com/kaskamping/

 Yeryüzünde benzersiz doğa harikası olan Pamukkale’yi görmek istemez misiniz? Denizli‘de yer alan Pamukkale, her yıl milyonlarca insanın ziyaret ettiği kar beyazı travertenleri, şifalı termal suları, büyüleyici Kleopatra Havuzu, Hierapolis Antik Kenti ve görkemli antik tiyatrosu sizlere farklı bir deneyim kazandırıyor olacaktır. Pamukkale’nin efsanevi hikayesini de öğrenmeyi ihmal etmeyin. Geniş ve rahat ahşap verandaların veya çimlerin üzerinde oturarak Denizli Ovasın'a hâkim konumdan kuşbakışı seyir keyfi yaşamanızı sağlayan Tepe Camping konaklamanız için ideal karavan kamp alanıdır. Doğa harikaları ile dolu keyifli tatilinize Aydın üzerinden geçerek İzmir’de sonlandırabileceksiniz.  

Karavan rotanıza karar vermek ve değiştirmek tamamen sizlere bağlı bir karardır. Görmek istediğiniz şehirlere neden karavanla gitmiyorsunuz? Tek yapmanız gereken karar vermek ve KolayKaravan'dan güvenilir şekilde bir karavan kiralamak. Sonrasında yola çıkmak için milyonlarca nedeniniz olacak...

Yeni deneyimler keşfetmek, kültürel zenginliklere yakından şahit olmak Kolay Karavan sayesinde çok kolay. Kolay Karavan ailesi olarak bizler seyahat rotanızda sizlere yardımcı oluyoruz.