Karavan Almak İsteyenlerin Yaptığı Hatalar

Blog - Karavan Çeşitleri
Karavan Almak İsteyenlerin Yaptığı Hatalar
5422
20 Aralık 2021

Karavan Almak İsteyenlerin Yaptığı Hatalar

Karavan satın almak istediğinizde hata olmaksızın en ideal sonuca ulaşmanız adına doğru değerlendirmeler yapmanız gerekir. Aksi takdirde sadece bütçenizi harcamakla kalmaz hayallerinizi de tam anlamıyla karşılayamazsınız. O halde mutlaka uzak durmanız gereken detaylara bir göz atalım. Bu sayede kusursuz bir karavan alma deneyimi yaşamanızı da sağlayalım!

Taşıma Kapasitesinin Az Olması

Karavan tatili yapmak isteyen kimselerin en az 2 kişi ile yolculuğa çıktığı bilinmektedir. Ancak aileler ve arkadaş grupları için bu sayının 5’i bulduğu bilinmektedir. Karavan seçerken sadece satın almak adına bu detayı göz ardı etmek çok ciddi bir probleme yol açacaktır. Kapasitesi beklentilerinizi karşılamayan ve bu yönüyle de mantıklı olmayan bir tercihte bulunmamalısınız.

Taşıma kapasitesini dikkate alırken genellikle +1 şeklinde düşünmelisiniz. Davetsiz bir misafir ya da size katılmak isteyen bir arkadaşınızın olması durumunda sorunsuz bir süreç yaşayabileceksiniz. Kapasitesi düşük karavanlar daha uygun fiyatlı olsa da sizin amacınız uygun fiyatlı olanı seçmek değil ihtiyacınıza uygun olanı seçmektir. Bu nedenle de doğru bir çözüme odaklanmalısınız.

İç Tasarımda İhtiyaçlarınızı Göz Ardı Etmek

Karavanın iç kısmı yaşamın süreceği asıl alandır. Bu nedenle de iç kısmın sadece güzel ve konforlu görünmesini düşünmek ciddi bir hatadır. Çünkü işlevsel olmayan bir iç mekân ne kadar güzel olursa olsun sizlere beklediğiniz kaliteyi sağlamayacaktır. O nedenle de iç mekân tasarımında daha kaliteli bir seçim gerçekleştirmeye odaklanmalısınız.

Mekânın daha büyük olması adına minimalist bir yaklaşım sergileyebilirsiniz. Özellikle eşya seçiminde alanın sınırlı olduğu düşüncesinden kesinlikle uzaklaşmamalısınız. Çünkü karavanın içine yerleştireceğiniz büyük ve gösterişli bir ekipman bütün alanı kullanılmaz hale getirebilir. Bu nedenle de kaliteli bir seçim yapmak adına titiz davranmalısınız.

Tüm Paranızı Karavana Yatırmamalısınız

Karavan satın alma konusunda daha önce bir deneyim yaşamamışsanız bütün birikiminizi karavana yatırma hatasını yapmamalısınız. Zira paranızı doğru bir şekilde kullanmadığınız takdirde ekstradan ortaya çıkacak ihtiyaçları karşılamak sorunlara yol açabilir. Nasıl mı? Bu konuda daha detaylı değerlendirmelere bir göz atalım!

Karavan satın aldığınızda ortaya çıkabilecek ekstra ihtiyaçların mevcudiyetinden söz etmek muhtemeldir. Bu noktada ihtiyaçları karşılamak adına bir kaynak yaratma gerekliliği doğar. Eğer bütün paranızı karavan satın almak için harcamışsanız bu durumda borçlanmanız ya da ekstra bir kaynak yaratmanız gerekecektir.

Karavanda Modifikasyonları Abartmak

Karavanda modifikasyonların abartılması ciddi bir problem olabilir. Zira karavan deneyimi yaşamak istediğinizde üzerinize düşen en önemli hususun kesinlikle konfor olduğunu unutmamalısınız. Eğer çok fazla modifikasyon yaparsanız bu durumda konforu kaybettiğiniz gibi ihtiyacınıza en uygun sonucu da elde edememiş olursunuz.

Karavan modifikasyonunu bir kenara bırakıp satın aldığınız karavanın kendi özellikleriyle sizi tatmin etmesini sağlamalısınız. Bu sayede hem daha kaliteli hem de daha kullanışlı bir seçim gerçekleştirmeniz mümkün olacaktır.

Aracın Çekme Karavanı Çekecek Güçte Olmaması

Çekme karavan satın almak istediğinizde aracınızın karavanı çekebilecek güçte olması gerekir. Ancak gücü yetmeyen bir aracınız varsa ve bunu düşünmeden bir çekme karavan alırsanız çok ciddi problemlerle karşı karşıya kalırsınız. Bu tür bir hata ile uğraşmamak adına karavan alışverişi öncesinde kesinlikle aracınızın gücünü değerlendirmelisiniz.

Aracınızın gücü karavanı çekmeye yetecek kapasitedeyse bu durumda dilediğiniz şekilde alışveriş yapabilirsiniz. Karavan alırken sonradan fark edeceğiniz bu tür hataları yapmanız size pahalıya mal olabilir. Bu nedenle de titiz bir çalışma yapmaya odaklanmalı ve kalite odaklı süreçleri de dikkate alarak hareket etmelisiniz.

 

İşte bu nedenlerle, KolayKaravan olarak öncelikle karavan kiralamanızı, deneyiminizi ve yaşadıklarınızı gördükten sonra satın alma seçeneklerini değerlendirmenizi özellikle öneriyoruz. KolayKaravan.com, Karavan kiralamanın en yeni, en kolay, en avantajlı yolu...