Karavan Bakımı İle İlgili Bilinmesi Gerekenler

Blog - Genel
Karavan Bakımı İle İlgili Bilinmesi Gerekenler
1311
20 Eylül 2021

Karavan Bakımı ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Karavan bakımı, karavan tutkunlarının en çok merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Bu noktada siz de karavan bakımı ile ilgili detayları merak ediyorsanız doğru adrestesiniz. Sizin için hazırladığımız bu rehber sayesinde karavan bakımı ile ilgili detaylı bir şekilde bilgi sahibi olabilirsiniz. Şimdi gelin tüm detayları hep birlikte inceleyelim.

Karavan Bakımı Nasıl Olur?

Yolculuğa Çıkmadan Önce Lastikleri Kontrol Edin

Yola elverişliliğe katılmak esastır. Aracınızın lastiklerindeki diş ve hava basıncını kontrol edersiniz, aynısını karavan için de yapın. Lastik çatlamasına ve diş derinliğine dikkat edin ve bijon somunlarını sıkın. Lastiklerde yüksek basınçlı hortum yıkama, gizlenen kalıntıları temizleyecektir. Lastiklerin şeklinin bozuk veya aşınmış olduğunu düşünüyorsanız, ilk seyahatinize çıkmadan önce lastikleri değiştirin.

Karavanınızın Güvenlik Ürünlerini Kontrol Edin

Karavanınızın yangın söndürücüsünün sağlam olduğundan ve uzun süreli bir servis gerektirmediğinden emin olun. Üzerindeki tarihi kontrol edin. Beş yaşından büyükse, tavsiye için yerel itfaiyenizi arayın. Duman alarmınızın çalışıp çalışmadığını kontrol edin ve en son dışarı çıktığınızda kullanılmışsa ilk yardım çantanızı doldurun.

Karavanınızın Işıklarını Kontrol Edin

Karavanın ışıklarının, iç aydınlatmadan (hatta buzdolabı ampulü bile) çok önemli dış ışıklara, frenleme ve göstergeye kadar çalıştığını kontrol edin. Yedek ampulleriniz olduğundan ve çekici ile karavan bağlantılarının sağlam olduğundan ve elektriğin çalıştığından emin olun.

Karavanınızın El Frenini Kontrol Edin

Kışın depolamadan sonra el freninin test edilmesi gerekecektir. Ancak bunu kontrol etmek için ilk yolculuğunuza kadar beklemeyin. Çok sıkı hissediyorsa yağlayın. Kapı ve pencere menteşelerini yağlayın ve anahtarların kapı ve pencere kilitlerinde kolayca hareket ettiğinden emin olun.

Karavanınızın Perdelerini ve Perde Raylarını Kontrol Edin

Karavan kışa hazırlanmadan önce çıkarılabilir yumuşak mobilyalar, minderler vb. ile birlikte tüm perdeleri kaldırmış olmalısınız. Bunun yanı sıra bunların ve panjurların düzgün çalıştığından emin olun. Perde rayı boyunca hızlı bir mobilya cilası fışkırması, perdelerin düzgün çekilmesini sağlar. Mobilyaların küflendiğini fark ederseniz karavanlarda nemi önleme kılavuzumuzu okuyun .

Aküyü Kontrol edin

Akü karavan için en önemli unsurlardan bir tanesi olarak bilinmektedir. Elbette karavan pilinizi çıkarıp kış boyunca şarj etmeliydiniz. Değilse, en kısa sürede yapın. Hala verimli çalıştığından emin olmak için şarj ettikten sonra test edin.

Karavanınızı Cilalayın

Karavanı döşemeden önce dış cephe cilasını vermiş olsanız bile, sezon başlamadan bir kez daha vermekte fayda var.

Cihazların ve Aksesuarların Çalışıp Çalışmadığını Kontrol Edin

Karavan döşendiği için kapağını çıkardığınızda her şeyin mükemmel olacağını varsaymak kolaydır. Ancak depoya girmeden önce bir şeyi gözden kaçırmış olabilirsiniz. Örneğin, tente ile ilgili bir sorun olabilir. Bir vida eksik veya küçük bir yırtık olabilir. Bu neden karavan bakımı ile ilgili en önemli unsur cihazların ve aksesuarların çalışıp çalışmadığını kontrol etmektir.

Karavanınızı Bakım İçin Servise Götürün

Karavanınızın profesyonel bir şekilde bakım ihtiyaçlarının gerçekleşmesini sağlamak amacı ile karavanınızı profesyonel bir servise götürmelisiniz. Belirli aralıklar ile servise götürmek karavanınızın en iyi şekilde çalışıp çalışmadığını anlamanıza yardımcı olur. Aksi takdirde seyahatiniz esnasında karşılaşmak istemediğiniz sorunlar ile karşılaşabilmeniz mümkündür.

Siz de yukarıda bahsedilen tüm detayları ve bakım unsurlarını profesyonel bir şekilde yerine getirerek karavanınızın en iyi şekilde çalışmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için rehberimizi detaylı bir şekilde okumanız ve rehberde yazanları hayata geçirmeniz yeterlidir.