Karavan İle Kamp Yaparken Temel Ekipmanlar Nelerdir?

Blog - Genel
Karavan İle Kamp Yaparken Temel Ekipmanlar Nelerdir?
779
20 Eylül 2021

Karavan ile Kamp Yaparken Temel Ekipmanlar Nelerdir?

Karavan ile tatil yapmak istiyor ve tatil yaparken en temel ihtiyaçlarınızın neler olduğunu merak ediyorsanız doğru adrestesiniz. Bu doğrultuda karavan ile kamp yaparken en önemli unsurları ve temel ekipmanları sizler için derledik. Şimdi gelin karavan ile kamp yaparken temel ekipmanların neler olduğunu hep birlikte inceleyelim.

Barbekü

Barbekü yapmak için kamp alanlarına güvenemezsiniz. Eğer yaparlarsa, temiz olmalarına, düzgün çalışmasına, hatta yeterince uzun süre çalışmasına veya yemeğinizi pişirecek kadar ısınmasına güvenemezsiniz. Bu nedenle karavan tatiliniz boyunca ihtiyaç duyacağınız en güzel şey olan barbeküyü kesinlikle yanınızdan ayırmamalısınız.

Kamp Masası

İster karavan kampı ister çadır kampı yapın ihtiyacınız olan en temel şey kuşkusuz ki kamp masasıdır. Sevdikleriniz ile keyifli dakikalar geçirmek için bu masayı kullanabilir ve eşsiz bir deneyim elde edebilirsiniz. Karavan kapısının dışı ve tentenin altı için bir masa değerindedir.

Kamp Matı

Karavanınızın kapısının dışında ve tentenin hemen altında bulunduracağınız iyi bir kamp matı, aynı maddelerin içinden çıkmasını engellemektedir. Bunun yanı sıra kum ve kirin altındaki zemine geçmesine de olanak tanır. Kısa (gecelik) konaklamalar için küçük bir suni çim parçası da yararlı olabilir. Çünkü bunlar çok daha ucuz fiyatlar ile satılmaktadır. Aynı zamanda hortumla çıkarılması kolaydır ve hafiftir.

Kamera

Anılarınızı, güzel zamanları, komik zamanları ve düpedüz sinir bozucu zamanları yakalamanın en önemli yolu. Bir kamera bunu yapmanıza yardımcı olacaktır.

Takoz

Her kamp alanı düz değildir ve bir minibüste yatmaktan daha kötü bir şey yoktur.  Ya yatağın kendi tarafını yuvarlarsınız ya da yatak arkadaşınızı yatağın yanından itersiniz. Üst ranzaya uzanıp yatağınızda kalmaya çalışırken aynı zamanda uyumaya çalışmak da eğlenceli değil. Bu nedenle bir takozu yanınızda bulundurarak karavanınızı düz bir konuma getirebilirsiniz.

Kamp Fırını

Oldukça ağır olmalarına rağmen kamp fırınında pişirilen güveç ya da damper gibisi yoktur. Bir kamp fırınında pişirebileceğiniz tariflerin neredeyse sonu yok ve yemek pişirirken ateşin etrafında oturmak aileyi bir araya getirmenin harika bir yoludur. Bu nedenle mutlaka yanınızda bir kamp fırını bulundurmanız gerekmektedir.

Kamp Sandalyesi

Bir kamp sandalyesinde oturup düşecekmiş gibi hissetmekten daha kötü bir şey yoktur. Bu yüzden taahhütte bulunmadan önce bir dizi sandalye deneyin. Diğer kampçılara en sevdikleri kamp sandalyesinin ne olduğunu sorun. Araştırmalarınız sonucunda en iyi ve kaliteli kamp sandalyesine kolay bir şekilde sahip olabilirsiniz.

Su Isıtıcı

Ne tür bir kamp yapıyor olursanız olun her zaman sıcak suya ihtiyaç vardır. Bir elektrikli sürahi ve ıslık çalan bir gazlı su ısıtıcısı uygundur. Bunun yanı sıra çay ve kahve tutkunuysanız bu mükemmel içecek malzemelerini de yanınızda bulundurmanız gerektiğini unutmayın.

İlk Yardım Seti

İlk yardım çantaları önemlidir ve ister mağazadan alınmış ister kendi montajlı olsun her kampçının taşıması gereken bir şeydir. Basit yara bantlarından bandajlara ve salin solüsyonuna kadar hepsi seyahatinizin bir aşamasında kullanışlı olacaktır. Yılan ısırıkları için bandajları gördünüz mü? Doğru sıkıştırmaya ulaşıldığında kareye dönüşen dikdörtgenlere sahiptirler. Yürüyüş yaparken her zaman arabada ve sırt çantasında bir tane taşıyın.

Alet Çantası

Evet, bir alet çantasına ihtiyacınız olacak. Evinizdeki garajda bulunan kapsamlı alet çantasına ihtiyacınız yok. Ancak yolda beladan kurtulacak şeylere ihtiyacınız var.