Karavan Kiralama İçin Öneriler

Blog - Genel
Karavan Kiralama İçin Öneriler
2354
04 Temmuz 2022

Karavan Kiralama İçin Öneriler

Karavan kiralamak istediğinizde bazı hususları göz önünde bulundurmanız gerekebilir. Karavan tatilinizin kusursuz bir şekilde geçmesini istiyorsanız karavan kiralamadan önce dikkat edilmesi gerekenleri detaylı bir şekilde incelemelisiniz. Şimdi gelin, karavan kiralamadan önce dikkat edilmesi gerekenleri hep birlikte inceleyelim.

  1. Ne Kadar Alana İhtiyacınız Olduğunu Düşünün

Bu kural önemlidir. Bir daire kiralayacağınız zaman sahip olduğu oda sayısına, her dairenin kapladığı alana bakar ve ihtiyaçlarınıza göre seçim yaparsınız. Karavan kiralarken ve ararken de bu kriteri kullanmalısınız. Karavanlar; bir çift kişilik yatak ve mini buzdolabına monte edilmiş bir çekmeceli mini mutfak için yeterli alana sahip olabilen karavan çeşitleridir.

Tek başınıza, çift olarak, ailece veya arkadaşlarınızla seyahat ediyorsanız her zaman kaç yatağa ihtiyacınız olduğunu ve ekstra masraf yapmadan seyahatinizi keyifli hale getirecek yaşam alanını tercih edebilirsiniz. Araç ne kadar büyük olursa, kiralama maliyeti o kadar yüksek ve yakıt tüketimi de o kadar yüksek olur.

  1. Fiyatları Karşılaştırın

Birçok yerde, karavan kiralama oldukça yaygındır. Kiralık karavan aradığınızda birçok teklif bulacaksınız. Zaman ayırın ve fiyat karşılaştırıcıları kullanarak seçiminizi yapın.KolayKaravan'da tüm bu karşılaştırmaları www.kolaykaravan.com adresinden rahatlıkla yapabilirsiniz. 

Yaz mevsimi boyunca talep hızla artar ve daha iyi fiyatlar almak için aylar öncesinden araştırma yapmanız tavsiye edilir. Bu nedenle hem erken rezervasyon fırsatlarından yararlanmak hem de beğendiğiniz karavanın başka kişiler tarafından kiralanmasını önlemek adına biraz acele edin.

  1. Dahil Edilen Ekipmanı Kontrol Edin

Karavanlarda bulunan ekipmanlar bir şirketten şirkete göre çok değişir. Dahil edilmesi gereken temel şeyler şunlardır:

 Yatak ve banyo çarşafları: Çarşaflar, yastıklar, yastık kılıfları ve havlular. Uyku tulumları ekstra olabilir.

  • Mutfak eşyaları: Tavalar ve tencereler, çatal bıçak takımı, tabaklar ve bardaklar.
  • Bebekler için koltuklar: Genellikle isteğe bağlıdır, ancak bunları ekstra olarak ücretlendiren şirketler vardır.
  • Bazen sandalyeler ve kamp masası da alabilirsiniz. Küçük bir buzdolabı da çok önemlidir.

Detaylı bilgi için müşteri başarı uzmanlarımız ile görüşme sağlayabilirsiniz! 

  1. Sürücü Belgenizin Geçerliliğini Kontrol Edin

Açık görünebilir, ancak son kullanma tarihi geçmiş bir sürücü belgesiyle veya karavan kiralamanın gerçekleştiği ülkede kabul edilmeyen bir kontuarda sürprizler ile karşılaşmanız doğaldır.

KolayKaravan'da bulunan tüm karavanlar B sınıfı ehliyete uygundur. Yani ek olarak bir hazırlık yapmanız gerekmez. KolayKaravan'da ayrıca kiralamak istediğiniz aracı görebilir, deneme sürüşü yapabilir, dilerseniz sorgusuz sualsiz iade edebilirsiniz. 

Türkiye dışında seyahat edecekseniz Avrupa Birliği dışındaki ülkelerde uluslararası sürücü belgesine sahip olmanın temel bir gereklilik olacağını unutmayın. Trafik Genel Müdürlüğü heyetlerinde oldukça basit bir işlemle temin edilebilmektedir.

  1. Karavanınızın Bakımını Nasıl Yapacağınızı Öğrenin

Karavan kiralarken bir arabadan çok daha eksiksiz bir bakım yapmanız gerektiğini hesaba katmayı gerektirir. Bu sadece benzin, yağ ve su seviyesi ile ilgili değil. Atıkları bertaraf etmek, su almak ve enerji veya gaz doldurmak karavan bakımı ile ilgilidir.

Tuvalet atıkları ve duş ve lavabodan gelen su, kamp alanlarında veya donanımlı servis alanlarında buna müsait yerlerde boşaltılmalıdır. Bunu başka bir yerde yapmak genellikle ciddi şekilde para cezasına çarptırılır.

Benzin istasyonlarından su alabilirsiniz ve karavan sahipleri araçlarını dolu olarak yola çıkartırlar. Ancak herhangi bir sorunuz olursa KolayKaravan 7/24 sorularınızı cevaplamak için yanınızda. 

  1. Pratik Yapın ve Önlem Alın

Bir çiftliğiniz yoksa, bir kamyon şoförü veya kargocu olarak çalışmadıysanız genellikle bir karavan büyüklüğünde bir araç kullanmaya alışık değilsiniz. Karavan kiralama alanında yeterli zaman ayırın ve dikkatlice kontrol etmenin yanı sıra, ölçüm yapmak için sessiz bir yere gidin. Ana gözden kaçanlardan biri, üstü kapalı yerlere park ederken ortaya çıkar. Çatıda hoş olmayan bir sürprizle karşılaşmamak için karavanın yüksekliğini öğrenin.

KolayKaravan tüm bu deneyim yolculuğu boyunca sizlerle... Tek yapmanız gereken, sorularınızı müşteri başarı takımımıza ulaştırmak ve en güzel seçeneklere tek tuşla ulaşmak.