Karavan Planı Ne Zaman Yapılmalıdır?

Blog - Genel
Karavan Planı Ne Zaman Yapılmalıdır?
1004
29 Ocak 2023

Karavan Planı Ne Zaman Yapılmalıdır?

Beyaz yakalılar için beklenen dönem geldi. Bu dönemde, şirketler 2023 için zam oranlarını açıklamaya başladılar, izin planları yöneticiler tarafından talep edildi ve dolaysıyla tatil planları sisteme ufak ufak girilmeye başlandı.

Her senenin önemli bir ritüeli olan bu dönem aslında maaşlı çalışanlar için zorunlu bir planlama anlamına geliyor bir tarafta. Ancak bunun avantajları da çok büyük. Özellikle ülkemizdeki gibi çift haneli enflasyon rakamları ile yaşıyorsanız. İnternette yapacağınız kısa bir araştırma ile 2023 sezon fiyatlarına göre, erken rezervasyon avantajlarını görebilirsiniz.

Peki Ocak ayı bitmeden bu planları yaparken, hangi tarihleri göz önüne almalıyız? Tatil planı yapmak için doğru zamanlama gerçekten çok çok değerli. KolayKaravan ekibi olarak sizin için bu zamanları araştırdık, aşağıda da derledik. Umarız sizler için faydalı bir referans kaynak oluşturur bu bilgiler;  

2023’ün kritik zamanları şu şekilde;

  • 17 -21 Nisan arası yarı dönem tatili olacak. Yani 17-21 Nisan dönemi, çocuğunuzun tatilini fırsat olarak görerek, ailece bir karavan deneyimi yaşayabilirsiniz. Ülkemizde, özellikle güney sahillerinde sıcaklıklar 20 dereceleri geçmeye başlarken, Kemer’de, Kaş’ta güzel bir karavan deneyimi hiç de fena olmaz diyoruz. Sıcaklıklar ile ilgili bilgilere linkten ulaşabilirsiniz.
  • 23 Nisan Ramazan Bayramı ise ara dönem tatilinden hemen sonra gelecek. Ramazan’da aile Ziyaretleri, geleneksel ritüellerin yanında, geçen sene olduğu gibi birçok misafirimizin karavan tatili planı yapacağını düşünüyoruz. Bu dönen için ise önerimiz İstanbullular için Sapanca, Bursa, Çanakkale civarları olacak. Eğer deniz sezonunu açmak isteyen misafirlerimiz olursa, onlar için Güney Ege ve Akdeniz bölgesi tavsiyemiz olur.
  • 14 Mayıs 2023’de Türkiye Genel Seçimi planlanıyor. Artık gündemde oldukça yoğun olarak seçim haberleri 2023’de karşımıza çıkacaktır. Tabii seçim demek, oy kullanmak demek. Bunun için de oy kullanacak tüm bireylerin kayıtlı oldukları bölgelerde olması ve yurttaşlık sorumluluklarını yerine getirmeleri gerekecektir. Bu dönemde biz karavan bakımlarını tamamlar, sizler için sezona hazır hale getiririz :)
  • Seçimden sonraki en önemli bir diğer tarih ise okulların kapanışı. 16 Haziran okulların kapanışı ile çocukları okula giden velilerin yaz planı yapması için doğru zaman olacaktır. Eğer YKS sınavına girecek bir yakınınız yoksa, 17 Haziran gününü güzel bir kamp alanında, deniz kenarında ya da bir orman kampında geçirebilirsiniz. KolayKaravan’dan bu dönemde öğrencilere bir karne hediyesi de gelecek. Şimdiden sözünü vermiş olalım.
  • Bir sonraki kritik zamanlama ise, 17-18 Haziran. Bu hafta sonu ise YKS sınavı olacak. Bu nedenle o hafta sonu yakınları üniversite sınavına girecek veliler için çok doğru bir zaman olmayabilir. 
  • Ancak sınav sonrası stresi almak, vücudu topraklamak gerekirse, KolayKaravan’dan tercih edeceğiniz bir karavan ile, en yakın karavan kamp alanında bunu rahatlıkla yapabilirsiniz. Unutmayın, KolayKaravan ile gideceğiniz kamp alanlarında indirimleriniz de olacaktır. Bunu rezervasyon esnasında ya da sonrasında görevlilerden sorabilirsiniz.
  • Haziran ayı kapanırken, önemli bir dönem de Kurban Bayramı olacak. 29 Haziran  2 Temmuz arasında olacak Kurban Bayramı dönemi de bazı karavan severler için alternatif bir zaman olacaktır. Yıllık planları arasında, bayram sonrası izin yapan çok misafirimiz olduğu için, bu dönemde alternatiflerin çok azalacağını ve fiyatların zirve yapacağını düşünüyoruz. Ancak endişelenmeyin, KolayKaravan’ın dönemsel indirimleri ile bu dönemler de çok daha avantajlı olur.

Arada başka tatil dönemleri de yok değil. Burada hepsinden bahsetme şansımız olmayacak ama hepsinden önemli bir dönem daha bulunuyor bu sene...

 Cumhuriyetimizin 100. Yılı, 29 Ekim 2023 bu sene çok farklı kutlanacaktır. Bu dönem için KolayKaravan ailesi olarak bizlerin de farklı planlamaları olacak, yaklaşan zamanlarla birlikte bunu duyurmayı planlıyoruz.

Size biraz daha yardımcı olmak adına, karavan kiralamak isteyen misafirlerimize yukarıda bazı öneriler geliştirdik. Tabiki tek kriter zamanlama değil. Bazen sevdiklerinizin planları, bazen son dakikada değişen iş planlarınız, bazen ise sadece modunuz öyle istediği için yola koyulabilirsiniz.  

KolayKaravan rezervasyon gelişimlerine baktığımıza, 2023 ajandalarının şimdiden dolmaya başladığını görüyoruz. Bu nedenle çok da zaman kaybetmeden, hemen KolayKaravan’a  girerek, şimdiden sezon için rezervasyonunuzu yapabilir. Ödemenin %40’ını ödeyerek, kalanını karavanı teslim alma zamanında ödeyebilirsiniz.  Ayrıca KolayKaravan’da güvenle ödeme yaparken, kredi kartına vade farkı olmayan taksit imkanlarını da değerlendirebilirsiniz.  Bazı karavanlarda son 5 güne kadar %100 ücret iadesi olduğunu da hatırlatmak isteriz.

KolayKaravan, karavan kiralama deneyimini yeniden tasarlıyor. Tüm sevdiklerinizle birlikte, keyifli bir 2023 geçirmenizi dileriz.  Tatil zamanınız ne zaman olursa olsun, Karavan deneyiminiz her zaman KolayKaravan ile yanı başınızda.