Karavan Tatilinde Nasıl Tasarruf Edilir?

Blog - Genel
Karavan Tatilinde Nasıl Tasarruf Edilir?
682
20 Eylül 2021

Karavan Tatilinde Nasıl Tasarruf Edilir?

Karavan tatili, pek çok kişinin gerçekleştirmek istediği eşsiz tatil türlerinden bir tanesidir. Siz de karavan tatili yapmak ancak tatil yaparken de tasarruf elde etmek istiyorsanız doğru adrestesiniz. Ucuz bir şekilde karavan tatili için sizin için hazırladığımız bu rehberi inceleyelim.

Öncelikle karavanınızı www.kolaykaravan.com adresinden kiralayarak yüzlerce seçenek içinden en uygun olanlarını seçebilirsiniz. Unutmayın, KolayKaravan sizlerden ve karavan sahiplerinden komisyon almaz...Bu nedenle en uygun fiyatlı karavanlar hep KolayKaravan'da bulunur. 

Karavanınızı Kolay Karavan'dan kiraladınız, arabayı topladınız ve kalkışa hazırsınız. En kötü olan ise  ekstra masrafların karşınıza çıkacak olmasıdır. Bu masraflar yakıt, konaklama ve sigorta gibi konulardır. Karavancılık ömür boyu bir kez yaşanabilecek harika bir deneyimdir. Ancak dikkatli olmazsanız maliyetler hızla kontrolden çıkabilir. Çok geçmeden tüm paranızı müze hediyelik eşya dükkanında harcadınız ve akşam yemeği için yiyecek hiçbir şeyiniz kalmadı. Umutsuzluğa kapılmayın! Tatilinizin size zarar vermemesini sağlamak için en iyi ipuçlarını ve püf noktalarını bir araya getirdik. Herhangi bir yolculuğa çıkmadan önce kendinize şu soruyu sorun: Ne kadar harcamaya hazırım?

Bütçeleme

Karavan tatili söz konusu olduğunda özellikle uzun süreli karavan yapmak istiyorsanız bir bütçenizin olması gerekiyor. Birikimlerinizi harcamaktan daha kötü bir şey yoktur ve yolculuğunuz daha yolun yarısındadır. Ne kadar süre gideceğinizi hesaplayın. Büyük yolculuğa çıkmışsanız o zaman gerçekten sıkılaşmanın ve mali durumunuzu planlamanın önemli olduğunu ifade edebiliriz. Karavanlığa yeni başlıyorsanız ve kısa yolculuklar yapıyorsanız bir toplu ödeme ayırmak çok daha kolaydır.

İhtiyaçlarınızı Belirleyin

İhtiyaçlar ve hatıralar arasında bir denge kurduğunuzdan emin olun. Harika bir deneyimi kaçırmak anlamına geliyorsa fazladan 20TL’den tasarruf etmenin bir anlamı yoktur.  Bir bütçe tutun ama esnek olmayı unutmayın. Bir karavan grubuna katılın, çeşitli mobil uygulamaları kullanın ve en iyi fırsatları aldığınızdan emin olmak için herhangi bir yerel ziyaretçi merkezine uğradığınızdan emin olun.

 Sürpriz Harcamalara Karşı Hazırlıklı Olun

Ne kadar iyi hazırlanırsanız hazırlanın tatil sırasında sürpriz harcamalar meydana gelebilmektedir.  Patlayan lastiklerden kırık tentelere kadar pek çok sorun ile karavan tatili noktasında karşılaşabilirsiniz. Düzenli bir bakım programı sürdürmekten başka, hazırlamak için yapabileceğiniz pek bir şey yoktur. Ancak bu sorunlar ortaya çıktığında kenara biraz para ayırın.

Yakıttan Nasıl Tasarruf Edilir?

Yakıt ekonomisi, seyahat ederken karşılaşacağınız en büyük masraflardan biridir. Burada tasarruf etmenin kolay bir yolu var . Araçlar 110 km/s'de 90 km/s'ye kıyasla %25'e kadar daha fazla yakıt kullanır. Yüksek hızlı rüzgarların veya kötü havanın olduğu günlerden kaçının. Bu koşullarda yakıtınızı çabucak tüketir!

Karavan Tatili sırasında Tasarruf Etmek İçin Diğer İpuçları

En iyi fırsatları ve bilgileri almak için yerel ziyaretçi merkezine uğrayın. Tüm paranızı günübirlik turlara ve müze biletlerine harcamanıza gerek yoktur. Birçok düşük maliyetli aktivite bulunabilir. Doğru kuruluma sahipseniz ücretsiz kamp yapmayı deneyin. Karavan parklarında indirim almak için üyelikleri kullanın. Yerel satın alın, ancak mümkün olduğunda büyük süpermarketlerde stoklayın. Paket servis satın almanızı engellemek için yemek ve atıştırmalıklarınız olsun.

Karavan tatili ile tasarruf yapmaya çalışırken önce tatilinizin tadını çıkarmayı unutmayın. Zevk pahasına bütçelere bağlı kalmanıza izin vermeyin. Karavan her zaman eğlenceli olmalıdır. Bu nedenle ister aileniz ile ister arkadaşlarınız ile bir karavan tatili planlayın yapmanız gereken ilk şey tatilin tadını çıkartmaktır. Karavan tatili sırasında çeşitli problemler yaşarsanız eve geri dönebileceğinizi unutmayın.