Karavan Temizliği Nasıl Yapılır?

Blog - Genel
Karavan Temizliği Nasıl Yapılır?
2834
30 Ekim 2021

Karavan Temizliği Nasıl Yapılır?

Karavan temizliği, temiz ve düzenli bir şekilde seyahat etmek isteyen kişilerin en çok dikkat ettiği konular arasında yer almaktadır. Karavan temizliğinde dikkat edilmesi gereken bazı önemli detayları vardır. Şimdi gelin, kusursuz karavan temizliği için nelere dikkat etmeniz gerektiğini hep birlikte inceleyelim.

Karavanın Dış Temizliği

Karavanın dış temizliği yapılırken elbette zorluk yüksek kısma ulaşmakta ama çoğu araçta bir merdiven bulunuyor. Tavanı yıkamak için bir kova sabunlu su kullanın ve sünger veya teleskopik fırça ile ovalayın.

Karavanın Güneş Panellerini Temizleme

Çoğu karavanın çatısında güneş panelleri bulunur ve bu alan özellikle kire maruz kalır. Aracın çatısına çıktıktan sonra, karavanınızın güneş panellerini temizleyin. Düzenli olarak yapmak, kullanım ömrünü uzatmanıza ve üretkenliğinizi korumanıza olanak tanır. Unutmayın güneş panelleri elektrik olmayan yerlerde birinci kurtarıcınızdır. 

Karavan Gövdesinin Temizlenmesi

Karavanın gövdesini temizlemeye devam ediyoruz. Suyun durgunlaşabileceği birkaç alan olduğundan yüksek basınçla yıkamamanızı tavsiye ederiz. Karavanın gövdesini temizlemek için birkaç seçenek vardır: sıvı siyah sabun veya sünger ve mikrofiber bez bunlardan bazılarıdır. Yüksek kısımlara ulaşmak için çok kullanışlı olan teleskopik fırça kullanabilirsiniz.

Karavanınızın dış yüzeyini temizlerken, özellikle kapatlı bölmelere dikkat edin. Elektirik bağlantısı vehavalandırma olan alanları yoğun su kullanmadan temizlemeniz çok önemlidir. 

Karavan Tanklarının Temizlenmesi

 Temiz su tankını belirli kullanımlardan sonra boşaltmak ve geri taze su ile doldurmak önemlidir. Temiz su tankına sadece temiz su doldurmanız çok önemli, tankın içini sökmeden temizlemek çok zor olduğu için,  özel tank temizleme kimyasalları ile temizlemeniz gerekmektedir. Ek olarak, karavanınızın deposunu birkaç litre su ile seyreltilmiş beyaz sirke veya çamaşır suyu ile temizlemenizi tavsiye ederiz. Ardından karışımın tüm duvarları temizlemesi için aracınızı bir süre sürün. Son olarak tankı boşaltın, içindeki suyun iyice arınması için tankı bir kere doldurup, boşaltın. 

Karavanın İç Temizliği

Karavanın içini temizlemek için, bir elektrik süpürgesi, süpürge ve kürek, mikrofiber bez, cam ve günlük temizlik için kullandıkları geleneksel ürünlerin kullanımı gerekmektedir.

Karavanınızı havalandırarak başlayın. Ardından temizlik sırasında sizi rahatsız edebilecek tüm nesneleri boşaltın ve elektrikli cihazların fişini çekin. Elektrikli süpürge ile kabindeki tüm tozu temizleyin. Zemin, mobilya, kenarlar, koltuklar, tabureler süpürülmesi gerekenler arasındadır. Kolay erişilemeyen köşelerde bez kullanın.

Karavan Mutfağının Temizlenmesi

Kurallar evdeki mutfaktakiyle aynıdır. Karavanınızdaki mutfak mobilyalarını düzenli olarak temizlemeniz gerekir. Ocaklar için günlük temizliğinizle aynı ürünleri, geri kalan yüzeyler için beyaz sirke kullanabilirsiniz.

Daha karmaşık bir temizlik gerektiren karavanınızın buzdolabını temizlemeye başlayabilirsiniz . Önce tamamen boşaltın ve sabunla yıkayın. Tehlikeli olabilecek güçlü ürünlerden kaçının. Karavanınızdaki buzdolabının düzgün çalışması düzenli bakıma bağlıdır. Bulaşık makinesine kolayca koyabileceğiniz havalandırma deliklerine özellikle dikkat edin.

Karavanınızın buzdolabında arkada, genellikle altta ve sağda, metal bir kapak arkasında bulunan brülörü temizlemeyi unutmayın . Karavanınızın buzdolabındaki brülörü temizlemek için yapmanız gerekenler:

  • Onu tutan vidayı çıkarın
  • Brülörü çıkarın
  • Bujiyi ve termokupl'u çıkarmanıza izin verecek olan üstteki büyük vidayı sökün
  • Gazın gelişini çıkar

Brülörü temizlemek için, enjektör hariç bu elemanların her birini fırçalayın. Bunu yapmak için bir bez kullanın. Tıkanan parçalara üflemekten çekinmeyin. Bu aşamaları tamamladığınız anda  karavanınızın buzdolabındaki brülör tamamen temiz olacaktır! Sadece yeniden birleştirmeniz gerekecektir.

Karavan Banyosunu Temizlemek

Karavanınızın temizliği banyonuzun hijyeninden de geçer! Biz bir antibakteriyel solüsyon tavsiye ederiz. Ancak sirke ve karbonat gibi doğal ürünleri de tercih edebilirsiniz.  Karavan banyosundaki kimyasal tuvaleti temizlemek için klor gibi aşındırıcı ürünlerden kaçının. Dışı için biraz bulaşık deterjanı olan bir sünger tercih edin. Zamanla kimyasal tuvaletler kokmaya başlar. Bunu düzeltmek için kimyasal tuvaleti birkaç saat beyaz sirke ile doldurabilirsiniz. Bu sayede hem kireçtaşı izlerini hem de kötü kokuyu ortadan kaldırmış olursunuz.