Karavan Turizm Zirvesi Raporu Hakkında

Blog - Genel
Karavan Turizm Zirvesi Raporu Hakkında
1152
08 Ocak 2023

Ülkemizde güzel şeyler oluyor.

Türkiye 2022 Mayıs itibariyle, Dünya turizm gelirinde 16.sırada, turist sayısında ise 6. sırada bulunuyor.

Buradaki fırsat muazzam.

Eğer konumumuzu, sayısal üstünlüğümüzü koruyabilirsek çok daha fazlasını başarabilir, ülkemize önemli bir turizm ihracat geliri sağlayabiliriz.

İşte karavan sektörü burada devreye giriyor. Alt yapı yatırımlarının düşük, kırsal gelir potansiyelinin ise çok yüksek olduğunu bildiğimiz bir alan burası.

Dünyadaki gelişmelere baktığımızda, ABD’de 150 Milyar dolarlık sektör, Avrupa’da 50 Milyar dolarlık bir sektör karavancılık. Üretim, satış ve alt yapı ile bu rakamları neredeyse 1,5 katı gibi düşünebiliriz.

Türkiye’de karavancılığın gelişmesi için, yapılacak çok iş var. Bunu biliyoruz.

Ancak bunun emek, çaba ve zaman gerektiğinin de tüm sektör paydaşları gibi fakındayız.

KolayKaravan olarak, ismimizde de bahsettiğimiz bir iddiamız var.

Karavan kiralamak, karavana ulaşmak ve doğada zaman geçirmek çok çok daha kolay olmalı.

Bunun sağlayacak kurumların hem tüketiciler hem ülkemizin güzel coğrafyasının değerlendirilmesi için büyük bir sorumluluğu bulunuyor. En iyi deneyimi, en kolay şekilde uçtan uca sunmak ise bunlardan sadece bir tanesi.

Bu ise ancak teknoloji ile mümkün. KolayKaravan işte bu noktada, tüketici deneyimi ile teknolojiyi bir araya getirerek, en kolay karavan kiralama deneyimini en iyi şekilde sunuyor.

İşimiz hiç de kolay değil!

Sektörün üreticileri, tüketicileri ve karavan sahipleri çok dağınık halde iken, bunu sağlamak için çok çalışmak gerekiyor. Bu noktada tüm paydaşların birlikte çalışması, teknolojiyi etkin kullanması ve bununla birlikte koordinasyonun sağlanması gerekli.  İşte bu çalışmalardan birisi de Kuzka’nın liderliğinde yapılan bir zirve. Aslında çok adını bilmeyebilirsiniz ancak Kuzka çok odaklı çalışmalar yapan, başarılı bir kalkınma ajansı. Özellikle karavancılığı çok destekleyen bu organizasyonun KolayKaravan olarak hep takipçisi olduk. Umuyoruz önümüzdeki senelerde bu organizasyonda, Karavan Kiralama platform hizmetlerindeki deneyimlerimizi anlatma şansımız olur.

İlginç bir veri daha paylaşmak gerekirse, Türkiye’de 2021’de 300.000 gece karavanların kamp alanlarında konakladığı belirtiliyor. Bu rakam güzel bir başlangıç noktası. Hep birlikte bunun 1 milyon gecenin üzerine çıkmasını sağlayacağız.

23 Haziran 2022’de yapılan zirvede tüm paydaşlar bir araya geliyor. Zirveye ev sahipliği yapan Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı, ülkede faaliyet gösteren 26 kalkınma ajansı ve bölge kalkınma idareleri arasında Karavan Turizmi koordinatör Ajans görevini yürütüyor.

Kuzka ile ilgili detaylı bilgi için ; www.kuzka.gov.tr

Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz. Karavan Turizm Zirvesi Raporu