Karavan Yaşamı Hakkında

Blog - Genel
Karavan Yaşamı Hakkında
4392
15 Haziran 2022

KARAVAN YAŞAMI 

Binalar ve trafikle çevrili şehir hayatından sıkılmadınız mı? Sizlerde bir temiz hava almak şehir hayatından uzaklaşmak istemez misiniz? Sizin için durum buysa hayatınızda yeni bir değişiklik yapmanın ve yorucu şehir hayatına bir mola vermenizin zamanı geldi. Özgür hissetmeye ihtiyacın var, yorucu hayatta bir nefes almaya ihtiyacın var, bir karavana ihtiyacın var. Yeni deneyimlemek isteyenlere karavan hayatı zor gelebilir sizleri tedirgin edebilir ancak durum göründüğü gibi değildir. Karavan hayatı ile ilgili bu yazımızı okuyun ve kendinize bir karavan bulun. Yeni bir deneyime merhaba demek ve hayatınıza farklı bir tat kazandırmak için sizleri karavan yolculuğuna hazırlayacağımıza, tatil sürecinizde elinizden tutacağımıza söz veriyoruz.

Ben Karavanda Yaşayabilir Miyim?

Yalnızca siz bilebilirsiniz! Karavan hayatının size uygun olup olmadığını test etmelisiniz. Özgürlüğü seviyorsanız, yeni yerler görmek keşfetmek istiyorsanız karavan yaşamı tam sizlere göre bir hayat şekli olmalıdır. Minimalimizi benimseyin! Hayatın aslında binalar, fazla eşyalar ve yoğun süreçten ibaret olmadığına sizlerde şahit olacaksınız. Hadi şimdi karavan seyahatinin tam zamanı bu yolculukta kendini keşfetmelisin.

 

Karavan Satın Almadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

  • Karavan alanına dikkate almanız gerekmektedir. Karavanda yaşamak istiyorsanız küçük paketlemeler yapmayı öğrenecekseniz ancak gerçekçi olmanızda fayda var. Eşyalarınızla seçtiğiniz karavana sığamayacağınızı düşünüyorsanız daha büyük bir karavan tercih etmelisiniz.
  • Karavanda genellikle kaç kişi uyuyacaksınız? Eşinizle seyahat edecekseniz yılın belirli günlerinde arkadaşlarınız sizlere eşlik etmek isterlerse konaklama kapasitesi yeterli midir? Bu anlar için daha büyük bir karavan yerine rahat bir model tercih edebilir ve konaklama kapasitesini arttırmak amacıyla güzel bir çadıra yatırım yapmak en iyisi olabilir.
  • Kilometreyi kontrol edin! Yıllarca seyahat etmek istiyorsanız düşük kilometreli araçlar sizler için en doğru karar olabilir. Ancak seyahat etmekten ziyade aracınızı konaklamak için kullanacaksanız bu durum sizin için endişe yaratmamalıdır.
  • Alacağınız aracı bir tamirhaneye götürmeyi ihmal etmeyin. Aracın durumunu sizlere bildirebilir belki de daha sonrasında olabilecek arızalardan sizi kurtarabilir.
  • Karavanın iç tasarımını istediğiniz gibi dekore edebileceksiniz, karavan alırken önceliğiniz tasarımı olmamalıdır.
  • Karavan hayatı yaşamış insanların deneyimlerini okuyun, öğrenin ve karavan almadan önce mutlaka karavan yaşamını deneyimleyin.

 

Karavan Yaşamı İçin En İyi Karavan Modelleri Nelerdir?

Sizler için en iyi araçların hangileri olduğundan ve bir aracı karavana dönüştürmenin temelleri hakkında tavsiyelerde bulunsak da aracınıza karar vermek tamamen sizin kararınıza bağlıdır. Hangi karavanın ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğini ve karavan yaşamınızda size uygun olacağının kararını ancak sizler verebilirsiniz. Karar vermenize yardımcı olabilecek en iyi şey farklı araçlarla karavan hayatını deneyimleyen kişilerin yazılarını araştırabilirsiniz. İlk ve en önemli tavsiyemiz birkaç günlüğüne ya da haftalığına istediğiniz tarzda aracı kiralamanız ve size uygun olup olmadığını test etmeniz gerekmektedir. Kolay Karavan olarak sizlere çok farklı modellerde karavan seçenekleri sunmaktayız kiralama yaparak sizlere uygun olup olmayan karavanları test etme imkanına sahipsiniz.

 

  • Motokaravan: Karavan hayatına meraklıysanız ve ilk kez bu hayatı deneyimlemek isterseniz bir motokaravanı tercih etmek sizler için daha güvenli olacaktır. Motokaravanlar genellikle ev formatına çok yakın tasarlandığından sizler karavanınızı ev yapmak için çok az şeye ihtiyaç duyuyor olacaksınız. Bu tarz karavanların neredeyse dezavantajı yok denilebilir, ancak araç ve motor bilginizin olması her zaman avantajınız olacaktır. Başka bir araca gereksinim duymadan karavanınızla istediğiniz her yere seyahat etmeniz mümkün. Tek yapmanız gereken bir karavan hayatını deneyimlemek ve size uygun aracı seçmek olacaktır.

 

  • Pikap Karavan: Pikap karavan araç arkasına kurulumu mümkün olan karavan modelidir. Karavan hayatını seven fakat tam olarak karavan hayatını yaşam şekli olarak benimsemiyorsanız pikap karavanı tercih edebilirsiniz. Karavan tatilinize farklılık getirmek isterseniz kışın zorlu şartlarına karşı bu karavan modelini önerebiliriz. Sizlerde kış aylarında karavan deneyimi yaşamak isterseniz Web sitemiz üzerinden karavanlarımızı inceleyebilir ve kışın keyifli bir tatil geçirebilirsiniz.

 

  • Dönüştürülmüş Karavan (Camper): Aile kampları ve kısa yolculuklarınıza uyum sağlamak amacıyla dönüştürülmüş, kullanıcıya özel tasarımlı karavanlardır. Bu modeldeki karavanların avantajları arasında diğer karavan modellerine istinaden daha uygun maliyetlerde olmasıdır. Uygun fiyatlarının bulunması karavan yapım kalitesine de yansımaktadır. Dönüştürülmüş bir karavan almak istiyorsanız mutlaka yalıtım ve yapım kalitesini göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

 

  • Çekme karavan: Şehir yaşamına kısa ara vermek amacıyla hafta sonları aracınızla yapacağınız kısa seyahatler için en uygun karavan modelidir. Sabit bir motorlu araca gereksinim duyulmayan motorlu taşıttan bağımsız mini ev modeliniz olarak düşünebilirsiniz. Çekme karavanınızı istediğiniz konuma götürerek seyahatinizi daha farklı hale getirebilirsiniz. Çekme karavanın boyut olarak değişik karavan tipleri bulunmaktadır. Sizler keyif aldığınız tatil modelinize göre çekme karavanınızı tercih edebilirsiniz, bu modeli almadan önce mutlaka kullanımını test etmenizi öneririz.

 

 Karavan Yaşamının Temel Esasları Nelerdir?

Bir karavanda yaşamaya karar verdiyseniz bilmeniz gereken bazı temel esaslar bulunmaktadır. Öncelikle yeni deneyimlere ve yeni fırsatlara açık olun her gün farklı yerlerde farklı şekillerde uyanabilmenin tadını çıkarmaya hazır olun. Karavan hayatıyla ilgili en iyi ip uçlarındı sizlerle paylaşıyoruz.

 

  • Minimalist yaşam tarzını benimseyin. Karavanda yaşamaya başladığınızda aslında sizi gerçekten mutlu eden şeyin sahip olduğunuz mülklerin dışında olduğunu anlayacaksınız. Yanınıza alacağınız ya da satın almak istediğiniz şeye gerçekten ihtiyacınız var mı? Alacağınız ürün olmadan rahatça yaşayabilir misiniz? Bu soruları sormalısınız kendinize ve yaşamak için zannettiğinizden daha az eşyaya ihtiyacınız var.
  • Seyahat planınızı önceden yapın. Gideceğiniz yerin iklim koşullarına ve hava şartlarını göz önünde bulundurmayı ihmal etmeyin. Karavanınızın gerekli donanımlara sahip olduğundan emin olmanızda fayda var.
  • İçecekleriniz ve yiyeceklerinizi nasıl muhafaza edeceğinize karar verin. Buzdolabını karşılayabilecek bir bütçeniz yoksa, iyi bir soğutucu çantaya yatırım yapmanız gerekmektedir.
  • Yemeklerinizi pişirmek için gazlı ocağa veya iyi bir kamp ocağınıza ihtiyacınız olacaktır. Yerden tasarruf etmek isterseniz kaliteli ve az yer kaplayan kamp ve mutfak gereçlerine yatırım yapmalısınız.
  • Elektrik bazı zamanlarda sizler için sorun haline gelecektir, bu durumlarda yanınızda iyi bir el feneri ve karavan aydınlatması için şarjlı lambaları satın almayı düşünmelisiniz. Başınıza takabileceğiniz okuma ışığını da almanızı tavsiye ederiz.
  • Karavan yaşamında bazı anlarda tuvalet çantanızda olacak kendinizi buna hazırlamalısınız. Karavanınızda mutlaka güneş kremi, böcek kovucu, çeşitli rahatsızlıklara yardımcı olabilecek geniş kremler ve ilaçlar almayı hedefleyin.
  • Akşamları sizleri eğlendirebilecek şeyleri yanınıza almayı unutmayın. Film izlemeyi, müzik dinlemeyi seviyorsanız dizüstü bilgisayarınızı ve bazı DVD’lerinizi seyahatinizde götürmeniz uygun olacaktır. Yeni hobiler edinmeye meraklı olmalısınız ve hayatınızdaki fırsatları kaçırmayın.

 

Sınırlarınız olmadan yaşamak, özgür hissetmek ve hayatınızın her anını keyifle geçirmek istiyorsanız sizlerde karavan yaşamına merhaba demelisiniz. Kolay Karavan ailesi olarak bizler sizlerin tatilini sorunsuz geçirmenizi ve bu eşsiz deneyimi yaşamanız için yanınızdayız.