Kolaykaravan Güvencesi İle Assos’da Karavan Tatili

Blog - Karavan Durakları
Kolaykaravan Güvencesi İle Assos’da Karavan Tatili
2564
17 Temmuz 2022

KolayKaravan olarak sizlere her zaman en güvenilir ve en kolay karavan kiralama deneyimini yaşatmak için çalışıyoruz.  Kurban Bayramı tatili boyunca, tüm misafirlerimizin en iyi deneyimi yaşamaları için gereken tüm desteği sağladık.

Şimdi de karavan kiralama deneyimini bizimle paylaşan Aykut bey’in KolayKaravan deneyimini sizlerle paylaşmak istiyoruz. Söz Aykut bey’de :

 

“Öncelikle tüm KolayKaravan ailesine çok teşekkürler. İlk karavan kiralama deneyimimdi ancak sizlerin desteği ile birlikte, ailem ile çok keyifli bir tatil yaşadım. Tekrar benzer deneyimi farklı bölgelerde yaşamak için sabırsızlanıyorum. Öğretmen olan eşim bu tecrübeyi tüm öğrencileri ile paylaşacak, o da çok memnun kaldı. 

Biz İstanbul’da yaşayan bir aileyiz. Kurban Bayramı için uçak bileti fiyatlarını sorguladık ve uygun bir tatil alternatifi bulmaya çalıştık. Ancak Bayram dönemi olduğu için İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Antalya uçuşlarının kişi başı 1000 TL’den başladığını görünce planı değiştirmeye karar verdik. Çünkü bu yolculuk, araç kiralama, uçak bileti ve otel masrafları ile bizim için en azından 25.000 TL’ye gelecekti ve bu kadar bütçemiz bulunmuyordu. Bir de tek bir otelde geçireceğimiz bir tatil kulağa çok eğlenceli gelmiyordu. 

Sonrasında, başka bir arkadaşımın sosyal medyada karavan tatili yaptığını hatırladım. Daha önce hiç deneyimimiz olmadığı için internetten sorgulamaya başladık. Sahibinden.com'da daha önce kötü bir deneyim yaşadığım için onu direk eledim. Öncelikle Avis Karavan, Enterprise gibi karavan kiralama sitelerine baktım. Araç kiralama deneyimi olan bu firmalardan uygun bir alternatif bulabilir miyim diye kontrol ettim. Ancak Avis Karavan ’da sadece İstanbul Sabiha Gökçen’den teslimli karavanlar görünüyordu ve ellerinde hiç karavan yoktu. Enterprise’da da aynı şekilde istediğimiz bir alternatif bulamadık. Sonrasında bir arkadaşımın daha önce tavsiye ettiği « KolayKaravan » ile karşılaştım. Zaten Google’da aramalarda ilk sıralarda çıkıyorlardı ve yorumlar hep çok olumluydu.

KolayKaravan’da önce İstanbul Karavan Kiralama seçeneklerine baktım. Burada 40’dan fazla alternatif vardı ve tarihleri de uygun ve müsaitlik olan 5-6 seçenek gördüm. Fiyatlarını inceledim, yorumları okudum, gözüme Turkuaz KolayKaravan karavanını kestirmiştim.

Akşam eşime bu fikirden bahsedince önce onun endişeleri vardı, ama fikir çok eğlenceli geldi.

Hatta tatil sonunda onunla birlikte deneyimimize göre bir liste hazırladık Sizinle de paylaşıyorum;

Karavan Kiralama’nın Avantajları:

  • Çadıra göre çok daha konforlu. Ek masraflarımız da daha az oldu. Zaten bazı ürünler karavanda hazırdı.
  • Çocuk ile zaman geçirmek daha kolay ve keyifliydi. Denize erişimimiz çok kolay oldu, ufaklık uyurken bol bol kitap okuyacak zaman kaldı. Onu otel odasında bırakmak zorunda kalmadık.
  • Elektrik ve suyun hazır olması çok kolaylık. Deniz sonrasında duş almak, yemek pişirmek ve buzdolabının elimizin altında olması hep çok pratikti.
  • Otel ve çadır tatillerine göre çok daha planlı, daha hijyenik ve güvenliydi.
  • Denizin sesini duyarak uyumak, ay ışığı altında deniz kenarında müzik dinlemek
  • Karavancılarla mutlaka kaynaşıyorsunuz. Bu da bize göre tatili daha keyifli hale getiriyor, bir sürü arkadaş edinip ayrılıyorsunuz.

 Karavan Kiralama’nın Dezavantajları;

  • Otellerdeki gibi her şey önünüze hazır gelmiyor, her şey için daha planlı olmak lazım.
  • Günlük yemek planlarını önceden yapmak lazım, eşim bu konuda çok iyiydi. Arada kamping alanlarında da destek aldık.

Sonrasında KolayKaravan müşteri hizmetlerini aradım, Oğulcan bey ile de bu vesile ile tanıştık. Kendisi tüm süreç boyunca deneyimsizliğimizi bize hissettirmedi. Araçta ihtiyaç duyacağımız ürünler hazırdı ve bunları da almak ve taşımak zorunda kalmadık. Araç içinde, kamp masası, kamp sandalyesi, çocuk kamp sandalyesi, mutfak ekipmanları, ek olarak tüplü ocak, uzatma kabloları, katlanır masa ve en önemlisi filtre kahve yapmak için French pres vardı. Bolca da kahveyi ücretsiz olarak araca koymuşlardı.  Oğulcan bey küçük çocuğumuz için ek bir çadır da araca eklettirdi. Çadır fiyatları malum çok yükseldi, ufak oğlumuz için karavanın önünde kapalı bir çadır çok Güzel bir oyun alanı oldu . (Kendisine tekrar teşekkür ediyorum)

Rezervasyonum mail ve mesaj olarak bana hemen ulaştı. Sistem tarafından da bir voucher gönderildi. Burada tüm detaylar bulunuyordu. Oğulcan bey’den erken teslim almak için son bir destek istedik. O da tabiki bizi geri çevirmedi ve karavanımızı sabah 8:00’de teslim aldık. Garantili rezervasyon diye bir sistemleri var, buradan aldığınız rezervasyon için iptal ve iade için de esnek bir politikaları var. Bizim gibi çocuklu bir aile için inanılmaz bir hizmet. Oğulcan bey KolayKaravan’da Opet yakıt çeki hediyesi olduğunu da söyledi ve bu hakkımızı da dönüş yolunda benzin alırken kullandık. 300 TL Opet Yakıt puanı ben yola çıkınca telefon numarama tanımlandı. Bir Opet istasyonunda durunca, karavana 300 TL akaryakıt doldurdum. Sonrasında kasaya gidince Opet Yakıt Puan ile ödeyeceğim dedim. Bana telefon numaramı sordular ve bir SMS geldi. Bu SMS’I paylaşınca, ödeme gerçekleşti…

Oldukça pratik bir şekilde yakıt konusunda da ciddi bir güzellik sağlamışlar. Bravo KolayKaravan….

Araç içinde özel bir araç takip sistemi var, bu sayede acil durumlarda size direk destek de sağlayabiliyorlar. Bu da beni ve ailemi daha güvende hissettirdi. Kullandığım araç en son 1 ay kadar önce Ekspertiz ’den çıkmış. Yani KolayKaravan araçları düzenli olarak ekspertize gönderiyormuş. Bunu bilmek de insana ayrıca bir rahatlık sağlıyor.

Biz Assos’da Hekimoğlu Kamping ve Şamata Kamping ’de kaldık.  Her iki kamp alanı da çok güzeldi. Bu yolculuk için İstanbul’dan Assos’a yaklaşık 7 saatte gittik, dönüşümüz de benzer bir süre aldı.

Her iki kamp alanında da elektrik ve su alt yapısı vardı. Her ikisinden de çok memnun ayrıldık.

Bu yazıyı okuyan tüm herkese, karavan kiralama deneyimini mutlaka yaşamasını, KolayKaravan’daki farklı karavan alternatiflerini değerlendirmesini ve kendilerini KolayKaravan’ın deneyimlerine bırakmalarını tavsiye ederim. Sizlere Assos’dan bir görsel de iletiyorum. Umarım yine yollarımız kesişecek KolayKaravan, sizden karavan kiralamak hem çok kolay hem de çok eğlenceli oldu.”

 

Aykut bey'e bu güzel yazısı için teşekkür ediyoruz. Birçok misafirimizin hayatına bu şekilde dokunduğumuz ve ilk deneyimleri yaşattığımız için çok mutluyuz. :)