Sömestri Tatilinde Karavan İle Tatil Yapılır Mı ?

Blog - Genel
Sömestri Tatilinde Karavan İle Tatil Yapılır Mı ?
1098
16 Ocak 2022

Sömestri Tatilinde Karavan Tatili Yapılır mı ?

 Öncelikle bu soruyu hiç sormadınız sayıyoruz.

En kısa yoldan cevap verecek olursak : “Evet, yapılır!” ve artıralım; “Hem de çok güzel yapılır».

İlk önce, çoğumuzun aklındaki  «kış ve soğuk » endişesi ile ilgili birkaç cümle edelim. İyi donanımlı bir karavanda, ısı bariyerleri ve yalıtım malzelemeri sayesinde, içerisi ve dışarısı arasındaki sıcaklık farklı hep korunur. Ek olarak, karavanlardaki webasto sistemleri, araçların içini birkaç dakikada evinizden çok daha sıcak hale getirecektir, yaşam akülerine bağlı bu sistemler, geceleri de çalışarak ortam sıcaklığını hep dengeleyebilir.

Gelelim işin tatil tarafına…

Sömestri tatili, öğrenciler için önemli bir ara, veliler için ise değerlendirilmesi gereken bir fırsat olmuştur hep. Öğrenciler, bu tatilin gelmesini dört gözle beklerken, veliler ya evdeki düzeni bu duruma göre ayarlamaya çalışırlar ya da izinlerini bu döneme denk getirip, aile planlarını yapmaya çalışırlar.

Pandemi ile geçen 2 seneden sonra, eskilerdeki önenimi malesef biraz yitirse de, tatil her zaman değerlendirilmesi gereken bir fırsattır, 2022’de de sömestri tatili boş geçirmeye gelmez.

2022’de Sömestri tatili 22 Ocak’da başlayıp, 7 Şubat’ta okullar tekrar açılana kadar devam edecektir. Omicron ile tekrar yoğunlaşan pandemi gündemiyle, sömestri tatilin uzatılması gibi seçenekler değerlendirilse de, ülkemizde bugün itibariyle verilmiş farklı bir karar bulunmuyor.

Sömestri tatili dönemi kışa denk geldiği için, genellikle bu dönemi daha sıcak bölgelerde, kaplıca otellerinde, yurt dışında geçirmek isteyenler olacaktır. Son döviz kurlarının etkisiyle, Kolaykaravan ailesi olarak yurt dışı seçeneklerin terkar değerlendirilmesini tavsiye ediyoruz. Kaplıcalar ve kapalı otel tatilleri için ise, pandeminin bu kadar zirve yaptığı bu dönemde, uzmanlar fazla yakınlaşmanın, ortak alan kullanımının zararları üzerine birçok şey söylüyor ve paylaşıyorlar. Bu nedenle en anlamlı seçenek yine Karavan gibi görünüyor.  

KolayKaravan olarak, Türkiye’de karavancılığın gelişmesini önemsiyor, Sömestri tatili fırsatının da aslında « yeni bir yaşam tecrübesi » edinmek için iyi bir fırsat olduğunu düşünüyoruz.

Dünya Ekonomik Forum’unda yayınlanan son analizlere göre, dünyamız canlı çeşitliliğinin azalması, küresel ısınma ve tüketim ekonomilerinin yarattığı olumsuzluklar gibi birçok tehditle başbaşa iken, Karavan tatili her zaman için iyi bir alternatif oluyor.

Çünkü gerçek «karavancı » ;

  • Az ile idare etmeyi iyi bilir, israf etmez, edemez…
  • Doğada zaman geçirir, canlılarla yakın temas halindedir, canlıları sever, korur,
  • Tabiata zarar vermez,
  • “An”ın kıymetini iyi bilir, zamanı yavaşlatır, demini artırır,
  • Sevdikleriyle birlikte zaman geçirmeyi, teknoloji bağımlılığına tercih eder.

Bu nedenlerler sömestri tatili, gerçek karavancılar için çok iyi bir fırsattır.

KolayKaravan olarak biz de bu döneme en iyi, en uygun, en çeşitli karavan seçeneklerini sistemimizde toplayarak hazırlandık. Sizlere en kolay karavan kiralama deneyimini sunmak için çalıştık.   

KolayKaravan’dan kiralayacağınız karavanınız ile, sevdiklerinizi alıp, hemen yola koyulabilirsiniz. Sömestri tatilinde ne yapılır? Sömestri tatilinde nereye gidilir? Sömestri tatili için alternatif güzergahlar nelerdir? Diye sormanıza gerek kalmadan, kendinizi yolda bulacaksınız.

İster 4X4 bir araç ile karavan keyfi yaparak Bolu Dağı eteklerinde kar keyfi sürün, ister otomatik vites motokaravanınız ile Kapodokya’da güneşi batırın, ister İzmir’den teslim aldığınız karavan ile güzel bir “road trip” keyfi yapın.

Tüm bunlara ulaşmak için yapmanız gereken tek şey, www.kolaykaravan.com’a girmek, ücretsiz üye olmak ve filtelediğiniz uygun karavanlara “hemen kirala” talebi iletmek. Karavan sahiplerimiz sizlere en kısa sürede dönüş yapıp, ödeme ve teslim koşullarını netletirerek, rezervasyonunuzu tamamlayacaklardır. KolayKaravan takımı olarak tüm bu süreci sizlerle birlikte takip ediyor, iyi bir deneyim yaşamanız için destek sağlıyoruz. Unutmayın, KolayKaravan, bu işlemlerde sizlerden hiçbir komisyon almaz.

Ek olarak, güzergah konusunda blog sitemizdeki “Karavan rotalarına” bakabilirsiniz. Yakın dönemde, kısa, orta ve uzun mesafeli karavan kiralama rotaları yazılarımız da hizmetinizde olacak.

Bu arada, sizlerle paylaşmak istediğimiz önemli iki haberimiz de var.

KolayKaravan, kurulduğu ilk 3 ayda 200.000TL’den çok daha fazla karavan kiralama hizmetinde aracılık etti ve ilk aşama hedeflerine başarıyla ulaştı. Şimdi ise, Şubat ayı itibariyle sizlere yeni hizmetlerimizi duyuracak, yenilikçi iş modelimiz ile, güvenli, donanımlı ve keyifli bir karavan kiralama deneyimi için sizlere destek olmaya devam edeceğiz.

Türkiye’nin en büyük karavan kiralama platformu KolayKaravan, sizlere sömestri tatilinde de hizmet vermekten memnun olur.