Türkiye Karavan Alanları

Blog - Karavan Durakları
Türkiye Karavan Alanları
4155
12 Şubat 2022

Türkiye'de yaşayan ve yurt dışından ülkemize gelen karavan sevdalılarının en önemli sorularından bir tanesi uygun karavan alanlarıdır. 

İşte tam bu noktada, Türkiye Kamp ve Karavan Federasyonu, bölge kalkınma ajansları ile birlikte çok kapsamlı bir listeye imza attılar. 

Bu kapsamda, federasyonun paylaştığı bilgilerde geçtiği üzere, "Saha tespit çalışmalarının Türkiye geneline yaygınlaştırılabilmesi adına, uygulanmış olan yöntemden yola çıkılarak karavan alanlarının tespiti için kriterler belirlenmiştir. Söz konusu kriterler mülkiyet sahibi motivasyonu, çevredeki turizm unsurlarının özgünlüğü, arazinin uygunluğu, iklim uygunluğu, ulaşım kolaylığıdır. Potansiyel alanlar tespit edilirken kriterlerin yanı sıra alanların turizm unsurlarına yakın olması da dikkate alınmıştır."

Karavan gönüllüleri ve karavan kiralayıp doğru adres bulmakta zorlananlar için çok iyi bir referans kaynak olduğunu düşündüğümüz bu linki sizlerle de paylaşmak istedik. 

Tabiki daha eklenecek birçok yer, kapsama alınması gereken karavan alanları var. Ancak bir yerinden bu çalışmaların başlamış olmasını çok faydalı görüyoruz. 

Bu çalışma kapsamında, 249 adet Türkiye genelinde karavan alanı tespit edilmiş. Detaylara erişmek için linki buraya bırakıyoruz. 

Keyifli incelemeler  Türkiye Karavan Park Alanları