Türkiye’nin En İyi Karavan Kampı Yerleri

Blog - Genel
Türkiye’nin En İyi Karavan Kampı Yerleri
1125
10 Eylül 2021

Türkiye’de karavan tatili yapmak istiyor ve tatilinizin tadını çıkartmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Sizin için düzenlediğimiz bu rehber sayesinde Türkiye’de Karavan ile kamp yapabileceğiniz en iyi yerleri sizler için derledik. Şimdi gelin, Türkiye’de tatil yapabileceğiniz tüm kamp alanlarını detaylı bir şekilde inceleyelim.

Türkiye'nin kıyı şeridindeki en güzel destinasyonlardan bazılarında kendi şartlarınıza göre konaklamak mı istiyorsunuz? Güneş, kum ve denizin birleştiği muhteşem manzaraya sahip bu beş muhteşem karavan kampına göz atın.

Aktur Datça Kamping

Aktur Datça Camping, Türkiye'deki karavanlar için açık ara en iyi bilinen, donanımlı ve beğenilen kamp yeridir. Datça yarımadasının güneydoğu ucundaki Emecik'te bulunan Aktur, Türkiye'nin güney kıyısındaki bu sevilen bölgeye akın eden daha varlıklı yaz tatilcileri için bir yerleşim bölgesi olup kamp alanı ve karavan parkıdır. Arabayla Marmaris'in ötesinde ve Bodrum'dan feribotla ulaşılabildiği için ulaşım biraz daha uzak kalmaktadır.

Bununla birlikte, bu mega tatil beldesi bölgesinde bir konut kompleksi, misafir odaları, çadır kampı ve karavanlar için düzinelerce karavan arsası, elektrik bağlantıları, ortak tuvaletler, mutfak ve çamaşır odası bulunmaktadır. Sitede ayrıca bir süpermarket, eczane ve haftalık çiftçi pazarlarının yanı sıra çeşitli deniz sporları sunmaktadır ve Knidos antik kalıntılarına ve Afrodit Tapınağı'na yakındır.

Cunda Ada Kamping

Ada Camping, İstanbul’a yakınlığı, eşsiz tabiatı, sessiz ve sakinliği ile çok ünlü bir kamp alanıdır. Misafirleri tüm Türkiye’den olsa da İstanbul’da yaşayanlar arasında çok popüler bir yere sahiptir. Cunda’da yerleşime kapalı bir alanda bulunan Ada Camping, Cunda merkezinden 15 dk uzaklıktadır. Şehir merkezinden geçtikten sonra levhaları takip ederek, ince ve kıvrımlı bir orman yoluyla ulaştığınız bir kamp alanıdır. Karavan ve çadır ile kamp yapmak isteyenler için ayrı yerleri bulunan bu güzel alanda, dilerseniz Ada Camping’in kendi mutfağından da güzel yemekler tercih edebilirsiniz. Ayrı bir tuvalet alanı mutfak alanı bulunur, elektrik ve su gibi ihtiyaçlarınızı da kolaylıkla edinebilirsiniz.

Denizi hem taşlık hem de kumluk olarak ikiye ayrılır, denizi çok derin değildir ve çocuklu kampçılar için çok güzel bir deniz keyfi sunar.

 Akyaka Orman Kampı

Deniz kenarındaki bir çam ormanının içinde yer alan Akyaka Orman Kampı veya Akyaka Karavan Kampı, karavan tatili için, kamp yapmak veya taş odalardan birinde kalmak için harika bir park yeridir. Azmak Deresi boyunca körfezin karşısında bulunan kamp alanı bölgenin ünlü kitesurf plajından, güzel butik tatil beldesi Akyaka'ya yürüme mesafesinde yer almaktadır. Aynı zamanda doğayla baş başa kalabileceğiniz eğlenceli ve aksiyon dolu bir kamp alanı olarak bilinmektedir.  Elektrik bağlantılarına ve ortak banyolara sahip 30'dan fazla karavan park yeri bulunmaktadır. Kuşkusuz emsallerinden biraz daha pahalı olsa da tek başına varış yeri için buna değer.

Kaş Kamping

Kaş, Türkiye'nin Akdeniz kıyısında tatil merkezi Fethiye ve Antalya arasında yer alan şirin bir sahil tatil yeri ve kasabasıdır. Kaş Camping, hem çadır hem de karavan için bölgenin en popüler ve pitoresk kamp yeridir. Kayalık bir sahil şeridi üzerinde platformlar üzerine kurulmuş olan mekanda ortak kullanım alanları, kafe ve bungalovlar bulunuyor. Kaş ilçesine 10 dakikalık yürüme mesafesindedir.

Azmakbaşı Kamping

Gökova Körfezi'ndeki Akbük'te yer alan ve Türk Rivierası'nın herhangi bir mavi yolculuğunun en üst duraklarından biri olan Azmakbaşı Camping, Güney sahilinde tatil yapmak için mükemmel bir karavan park yeridir. Denize açılan bir göl boyunca çimenli ve yeşil bir platoda yer alan bu keyifli ve geniş kamp alanında bungalovlar, çadırlar ve karavan park yerleri vardır ve çakıllı bir plaja ve bozulmamış denize kısa bir yürüyüş mesafesindedir. Ayrıca Keramos'un Helenistik kalıntılarına ve Ören kasabasına arabayla yarım saatten daha kısa bir mesafededir.

Sizler için Türkiye’de ki en güzel karavan kamp yerlerini ve sunduğu imkanları derledik. Siz de mükemmel bir şekilde Karavan tatili yapmak istiyorsanız doğru adrestesiniz. Söz konusu rehberimizi detaylı bir şekilde inceleyerek Türkiye’de karavan tatili yapacağınız yerleri en iyi şekilde öğrenebilirsiniz. Tatilinizi kusursuz bir şekilde planlamak için web sitemizde yer alan tüm yazıları inceleyerek kararınızı verebilirsiniz. Eşsiz ve mükemmel bir karavan tatili tatili için hemen harekete geçebilirsiniz.