Kayak Merkezinde Karavan Keyfi Olur Mu?

Blog - Karavan Durakları
Kayak Merkezinde Karavan Keyfi Olur Mu?
865
03 Şubat 2023

Kayak Merkezinde Karavan Keyfi Olur mu?

2023 yılı başlarında ülkemiz ve dünyanın en önemli gündem maddelerinden birisi şüphesiz ki küresel ısınma ve etkileri.

Tabii tüm coğrafyalar gibi, Türkiye’de bu global tehditten oldukça etkileniyor. 2022 yılına göre oldukça kurak başlayan 2023 yılı umarız ülkemiz için yağışların bol ve dengeli olduğu bir yıl olur. Bu sayede güzel ülkemizde yazları sahillerde deniz tatilinin keyfini sürerken, kışları ise kayak merkezlerinde kayak yapabiliyor, kışın tadını çıkartabiliyoruz.

Kayak merkezinde karavan keyfi olur mu sorusunun cevabını, son yılların yükselen güzide yerlerinden birisi olan ve Isparta ili sınırları içinde yer alan Davraz Kayak Merkezi üzerinden vermek istiyoruz.

Isparta şehir merkezine ve Isparta’nın güzel ilçesi Eğirdir’e sadece yarım saat mesafede bulunan bu güzel merkezi sizler için araştırdık ve bilgileri derledik. Tabii tüm bunları Karavan deneyimi üzerinden örneklendirdik. 

Öncelikle güzel haberi verelim. Davraz’a karavanınız ile gelip kalabiliyorsunuz. Bu durum Davraz Kayak Merkezi’ni de alternatif bir karavan rotası haline getiriyor.

Bu konuda yapılmış birçok vlog da bulabilirsiniz. Bir tanesini sizin için buraya ekliyoruz.

2023 yılı Şubat ayında ziyaret ettiğimiz Davraz Kayak Merkezi’nde otomobil ile girişte sadece 10 TL veriyorsunuz. Daha büyük araçlar ve karavanlar için de ücretler yüksek değil, özellikle İstanbul’a yakın alternatif tatil lokasyonları incelendiğinde.  (Güncelleme : Karavanlar için tutar günlük olarak 30TL) 

Davraz’da kayak merkezinin yanı başında 3 tane otel bulunuyor. Isperia, Sirena ve West Davraz otelleri direk kayak merkezinin sınırları içinde yer alıyor. Ayrıca tesis içinde bir tane de günü birlik tesis de var. Karavanınız ile gitmek isterseniz, bu alanı kullanabilirsiniz. Biz ayrıca bazı oteller de günübirlik ziyaretçileri için alternatifler sunabiliyorlar.

Ayrıca paylaşmak isteriz ki günübirlik tesisten elektrik alan bir karavan da gördük. Bu alternatifi de uzun süreli ziyaretlerinizde değerlendirebilirsiniz.  Davraz’a karavan kiralayarak gelmek isterseniz, en mantıklı alternatif Antalya’daki seçenekler arasından tercih yapmak olabilir. Antalya – Isparta arası yaklaşık 1,5 saat sürüyor, Isparta’dan Davraz’a ise 35 dk ‘da ulaşabilirsiniz. Bu sayede KolayKaravan’da Antalya’da bulunan alternatifler arasından tercihinizi yapabilirsiniz. Sizin için KolayKaravan Antalya sayfasını buraya ekliyoruz.

https://www.kolaykaravan.com/karavan-kirala/antalya

Davraz’da Karavan ile günlük bir plan yapmak gerekirse, KolayKaravan olarak önerimiz şu şekilde olur;

  • Sabah 07:30 – 08:00 Vadide güneşin doğuşunu izleme
  • 08:00 – 09:00 Davraz Kayak Merkezinde oteller bölgesinden ana giriş kapısına doğru bir sabah yürüyüşü
  • 09:00 – 10:00 kiralık motokaravanda besleyici bir kahvaltı.
  • 10:00 – 13:00 uzmanlık seviyenize uygun olarak, farklı parkurlar üzerinde kayak keyfi. (sucuk ekmek ile öğlen yemeği)
  • 13:00 – 14:00 Eğirdir gölü manzarasına karşı 1. Bölge’de salep keyfi
  • 14:00 – 15:00 Karavanda dinlenme ve sınma
  • 15:00 – 16:00 Öğleden sonra kayak keyfi
  • 16:00 – 17:00 Karavanda dinlenme & ısınma
  • 17:00 – 18:00 Akşam üstü yürüyüşü
  • 18:00 – 19:00 Karavanda akşam yemeği
  • 19:00- 21:00 Karavanda film keyfi

Tercihlerinize göre bu listeyi genişletmeniz mümkün. Hatta dilerseniz bu planın içine, kendi iş yaşantınızı dahil de edebilir, kayak ve diğer zamanları kısıp, Karavanınızda bir taraftan çalışırken, boşluklarınızı kayak merkezinin nimetleri ile zenginleştirebilirsiniz.

Biliyorsunuz dijital nomad’lar için bu yeni bir yaşam şekli. Aslında yaşanan deneyime bakacak olursanız oldukça da keyifli bir yöntem.

Tercihiniz Davraz ya da başka bir kayak merkezi de olsa, KolayKaravan.com’a girerek, yüzlerce kiralık karavan arasından kendinize en uygun karavanı seçebilir, aileniz ile eşsiz bir deneyimi böylesi bir kayak merkezinde yaşayabilirsiniz. Tabii alternatif tatil planlarına göre oldukça da uygun bir maliyetle bunu başarabilirsiniz.

Unutmamak gerekir ki, karavan deneyimi ülkemiz için sadece yaz dönemine sıkışmış bir alternatif değildir. Ülkemizdeki doğal ve kültürel zenginlikler, iklim yapısı sayesinde yılın her günü, uygun bir karavan ile yeni maceralara yelken açılabilir. Bunu yapmak için ise, farklı bir ehliyete bile ihtiyacınız olmaz. Tek yapmanız gereken www.KolayKaravan.com’a girmek ve size en uygun kiralık karavanı tercih etmenizdir.

KolayKaravan sizlerin bu ve benzer yaşam deneyimlerinizde her zaman yanınızda olmaya devam edecektir. Kiralık karavanları sizler için buluyor, denetliyor ve belirli uygunluk kriterlerine göre sizlere sunuyoruz.

Bizi takip etmeye devam edin.